eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Tarr Béla mesterkurzust tart Lengyelország legnagyobb nyári filmfesztiválján

Tarr Béla A torinói ló című filmjével mesterkurzust tart, Pálfi György a zsűri tagja, Kardos Sándor, Mundruczó Kornél és Szász János legutóbbi munkáiból pedig vetítést tartanak csütörtöktől Wroclawban, Lengyelország legnagyobb nyári filmfesztiválján.

Az "Új horizontok" (New Horizons) filmfesztivál évente mintegy félezer mozgóképet tűz műsorra, és a filmművészet kiválóságait csábítja az egykori Boroszlóba - tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t.

Tarr Béla rendező az esemény díszvendége lesz, munkásságát retrospektív vetítéssorozat keretében láthatta a wroclawi filmfesztivál közönsége 2004-ben, és idén személyesen is találkozhat az idei Berlinalén Ezüst Medve-díjat kapott A torinói ló című film rendezőjével. Július 26-án Tarr Béla mesterkurzust is tart A torinói ló vetítését követően. Az alkotást a július végi melbourne-i (Ausztrália) és a durbani (Dél-Afrika) nemzetközi filmfesztiválra is meghívták.

A wroclawi filmfesztivál nemzetközi versenyében Kardos Sándor Rilke-feldolgozása, A sírásó indul, emellett a programban műsorra tűzik Szász János Ópium és Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című filmjét is.

A wroclawi filmfesztiválon természetesen a lengyel film újdonságait is levetítik; a szervezők a lengyel filmek versenyének zsűrijébe meghívták az Európa Filmdíjas Pálfi Györgyöt.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×