eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Véget ért a 31. Budapesti Tavaszi Fesztivál

A Művészetek Palotájában az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának hangversenyével ért véget az este a 31. Budapesti Tavaszi Fesztivál. A koncert után Zimányi Zsófia igazgató átadott egy karmesteri pálcát a Budapesti Fesztiválközpont új vezetőjének, Vitézy Zsófiának.

Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára hangsúlyozta: a magyar uniós elnökség egyik prioritása a kulturális sokszínűség megőrzésének és erősítésének elősegítése, és keresve sem lehet jobb példát találni az Európai Unió Ifjúsági Zenekaránál.

Hozzátette: Liszt Ferenc életműve adja meg a legkiválóbb választ arra a kérdésre, hogyan lehet összeegyeztetni a szülőhaza és a tágabb európai közösség iránti hűséget. A 17 nap alatt 97 koncertet, színházi előadást, kiállítást, táncprodukciót és más programot felvonultató fesztivált az idén Magyarország uniós elnöksége és Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója jegyében rendezték meg.

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×