eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hoffmann Rózsa: az oktatásba történő beruházás a legjobb befektetés

Az oktatásba történő beruházás a legjobb befektetés, amely megtérül - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár Budapesten, a Képmás című családmagazin díjátadóján.

A kereszténydemokrata politikus kiemelte: nem reformot terveznek, fenekestül felforgatni mindent, hanem olyan iskolarendszert szeretnének, amely a "legnemesebb kultúrtörténeti hagyományokra" épít a 21. század modern követelményeit alkalmazva.

Ma az oktatási rendszer nem a hagyományos értékeknek, hanem a gyermeki vágyaknak kedvez - jegyezte meg, hozzátéve: miközben a tudásalapú társadalmat hirdették, a tanulás eredményei az előző kormány által meghozott intézkedések hatására romlottak és romlanak. Ezt a folyamatot meg kell fordítani - emelte ki. Olyan oktatási törvényre van szükség, amelyben helyükre kerülnek a jogok és a kötelességek - szögezte le Hoffmann Rózsa.

A felsőoktatás átalakításának kiemelt területe a pedagógusképzés lesz - jelezte, megemlítve, hogy kötelező etikai tartalmak bevezetését tervezik. "Ne is menjen pedagóguspályára az, akinek egyáltalán eszébe jut az internetre pornóképet feltölteni" - fogalmazott.

Az államtitkár - felidézve az egykori kultuszminiszter, Klebelsberg Kunó életútját - arról is beszélt, hogy a 30-as évek végére Magyarország gazdaságilag stabilizálódott, s magyarságára büszke lehetett, aki itt élt a Kárpát-medencében. A klebelsbergi politika útjelző kövei pedig azok a törvények, amelyek új alapokra helyezték a magyar oktatásügyet, vallásbékét teremtettek.

Ez az út modell lehet, hiszen Klebelsberg Kunó felismerte a 20-as évek Magyarországán, hogy az oktatásba történő beruházás a legjobb befektetés, amely megtérül - mutatott rá Hoffmann Rózsa.

Kitért arra, hogy a jövőt a családokra kell építeni, erre mondtak igen a választók, akik egyúttal a munkára, a rendre és a biztonságra is igen mondtak a tavaszi választásokon.

Beer Miklós váci püspök arról beszélt, hogy Magyarország jövője a családokon múlik. Ezért is nevezte fájónak, hogy "ezekben a napokban Magyarország népessége a napokban 10 millió alá csökkent". Ez egy komoly figyelmeztetés - fogalmazott a püspök.

A Képmás családmagazin és a Média a Családokért Alapítvány Családbarát Médiáért díját Arany-Horváth Zsuzsának, a Zalai Hírlap újságírójának, a ClassFM Rádió egyik, gyermekvállalással foglalkozó adásának és az MR1 180 perc műsora szerkesztőjének, Géczi Máriának ítélték oda.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×