eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Elhunyt Feledy Gyula

Hosszú betegség után, 82 éves korában szombaton elhunyt Feledy Gyula, Kossuth-díjas grafikus, festő, Miskolc díszpolgára - tájékoztatta a helyi önkormányzat szóvivője az MTI-t.

Veres László elmondta: a miskolci önkormányzat saját halottjának tekinti a művészt; temetéséről később, a családdal történő egyeztetés után intézkednek.

Feledy Gyula a Borsod megyei Sajószentpéteren született 1928-ban. Kossuth-díjas grafikus és festő, érdemes és kiváló művész, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja.

Az 1950-es évek közepén jelentkező új grafikus nemzedék markáns képviselője Budapesten és Krakkóban tanult, Miskolcon alkotott. Kezdeményezésére jött létre a Miskolci Grafikai Műhely és az Országos Grafikai Biennálék sorozata.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×