eur:
389.18
usd:
363.85
bux:
68140.32
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ismét Budapesten zúz a Metallica

Tizenegy év után ismét Budapesten lép fel a Metallica. A több mint két órás koncert várhatóan este 9 óra előtt kezdődik el a Puskás Ferenc Stadionban.

A James Hetfield énekes-gitáros és Lars Ulrich dobos által 1981-ben, Los Angelesben alapított Metallica minden kétséget kizáróan a heavy metal egyik legnagyobb hatású együttese.

A zenekar már az első, 1983-ban megjelent Kill 'Em All című albumával felhívta magára a figyelmet, amelyen a gyors tempójú trash metál dalok mellett lassabb, líraibb számok is megjelentek.

Az igazi áttörést az 1986-ban megjelent Master of Puppets című lemez hozta meg az együttesnek, ám a siker mellett az év tragédiát is tartogatott az Metallica számára: turnézás közben egy közlekedési balesetben életét vesztette Cliff Burton basszusgitáros. A helyét Jason Newsted vette át, a zenekar pedig ...And Justice for All című albumával ért el újabb sikereket.

A 90-es évek elején a Metallica vagy más néven "Fekete album" új irányt jelölt ki az együttes zenei fejlődésében. Az Enter Sandmant, a Nothing Else Matterst és a The Unforgivent is tartalmazó lemezből világszerte 25 milliót értékesítettek, a trash metal-rajongók azonban temették az együttest, mivel rádióbarát hangzásával úgymond eladta magát, és csatlakozott a fősodor népszerű előadóihoz.

A 90-es évek közepén egymás után megjelenő Load és Reload albumok bluesosabb hangvétel váltotta fel, majd az évtized végén feldolgozás albumot és szimfonikus zenekarral közösen készített lemezt is megjelentettek, valamint írtak egy betétdalt a Mission: Impossible 2 című filmhez.

2001-ben Jason Newsted basszusgitáros kilépése és James Hetfield alkohol- és drogrehabilitációs kezelései a feloszlás küszöbére sodorták a Metallicát, ám a frontember visszatérését követően az együttes újjáéledt, és minden korábbinál agresszívabb anyagot készített St. Anger címmel.

Az zenekar kilencedeik, máig utolsó stúdióalbumát 2008-ban adta ki Death Magnetic címmel, és az ehhez kapcsolódó közel két éves turné keretében lép fel péntek este a Puskás Ferenc Stadionban.

A nagyszabású, több mint két órás koncert várhatóan este 9 előtt kezdődik és az elmúlt közel harminc év slágereit felölelő programból nem maradhatnak ki olyan számok, mint a Master of Puppets, a Sad But True, a Nothing Else Matters, a Seek and Destroy, a One vagy a That Was Just Your Live. A Metallica előtt két másik metálcsapat, a kaliforniai High On Fire és a dán Volbeat melegíti be a közönséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×