INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Miskolc túllépett Budapesten

InfoRádió / MTI
Guinness-rekordot döntöttek főként középiskolás diákok Miskolc-Lillafüreden, ahol egyszerre 760-an mondták el József Attila Óda című versét a költészet napja alkalmából. "A legtöbben egyszerre verset mondók magyar Guinness-rekordját" korábban Budapesten állították fel.

A szervező Miskolc Városi Könyvtár célkitűzése az volt, hogy a költészet napja alkalmából több százan egyszerre szavalják el József Attila Ódáját, megdöntve ezzel a legtöbben egyszerre verset mondók magyar Guinness-rekordját, amelyet Budapesten állítottak fel.

A lillafüredi függőkertben, vagyis az Óda keletkezésének helyszínén hivatalos adatok szerint 760-an döntötték meg a magyar Guinness-rekordot.

A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon. Ebből az alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, versmondó versenyt, felolvasást.

Ezen a napon hagyományosan megkoszorúzzák a költő budapesti emléktábláját egykori lakóhelyén, a ferencvárosi Gát utca 3-ban.

Kapcsolódó hang

Oláh András összefoglalója a vasárnapi programokról
 


A címlapról ajánljuk