eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Amerikában az Avatar arat

Ötödik hete vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát az Avatar című sci-fi, amely a hét végén elnyerte a legjobb film Arany Glóbusz-díját is.

A filmet forgalmazó 20th Century Fox vasárnapi értékelése szerint James Cameron 3D-s technikát megújító produkciójára a hét végén ismét több mint 40 millió dollárért (7,7 milliárd forint) váltottak jegyet az Egyesült Államok és Kanada mozijaiban, s ezzel a hazai piacon már 491,8 millió dollárra (92 milliárd forint) növelte bevételeit.

"A Titanic hajó volt. Az Avatar űrhajó" - reagált Chris Aronson, a stúdió elnökhelyettese a film égbe szökő sikereire.

Cameron nyolc éve a Titaniccal repült a mindenkori boxoffice-lista csúcsára, amikor a romantikus katasztrófafilm világszerte 1,8 milliárd dolláros (335 milliárd forint) bevételt hozott a stúdiónak. Az Avatar a bemutatása óta eltelt pár hét alatt már az 1,6 milliárdos (298 milliárd forint) jegyeladásnál jár. Igaz, közben a jegyárak is fölmentek, és a 3D-s vetítésekre még borsosabbak a belépők.

A Pandora bolygón játszódó ökosci-fi a mindenkori amerikai kasszasikerlistán is "belátható távolságra" közelítette meg a 601 millió dollárral első helyen álló Titanicot - jelezte Aronson.

A hétvégi box-office második helyét Denzel Washington Éli könyve című akciófilmje foglalta el 31,6 milliós (5,9 milliárd forint) jegyeladással. A keresztény témájú apokalipszis-thrillerre főleg a fiatal férfi nézők ültek be a forgalmazói statisztikák szerint.

Peter Jackson Komfortos mennyország című kísértetdrámája 17,1 milliós (3,2 milliárd forint) bevétellel a harmadik helyen végzett. Az Alvin és a mókusok 2. negyedikként került a listára 11,5 millió dollárral (2,1 milliárd forint), az ötödik pedig Guy Ritchie Sherlock Holmes című akciófilmje lett 9,8 millióval (1,8 milliárd forint).

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×