eur:
393.77
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Skye Edwards: "Kettős személyiséggel rendelkezem"

A Morcheeba együttes egykori énekesnője, Skye Edwards második szólóalbumát november 16-án este mutatja be a Millenáris Teátrumban. Az angol énekesnő az InfoRádiónak mesélt a lemez készítésének körülményeiről, Csupó Gábor Holdhercegnő című filmjében való közreműködéséről, és arról, mi történt vele, amióta nem a Morcheeba énekesnője.

Mi ihlette az új lemezét, a Keeping Secrets-et, és mi az oka, hogy az album megjelenése előtt elkezdett turnézni az anyaggal?

A vörös és fekete színek inspirálták a lemezt, igazából azt szerettem volna, hogy egy kicsit sötétebb legyen a hangulata, mint az első albumomnak, a Mind How You Go-nak. A lemezt kiadóktól mentesen rögzítettem, ami számomra egy teljesen újfajta munkamódszer. De mivel nincs kiadóm, nincs terjesztőm se. Nem áll mögöttem egy nagy, drága reklámkampány, úgyhogy az egyetlen módja, hogy megmutassam az embereknek a lemezem, ha turnézom, kiállok a közönség elé, és énekelek. Persze ott vannak az internetes közösségi oldalak is, mint a MySpace vagy a Facebook, de ezek csak bizonyos korlátok közt hatékonyak. Így, a turnéval és azáltal, hogy az emberek remélhetőleg mesélnek róla egymásnak, a lemez talán így eljut a köztudatba. Bízom benne, hogy megjelenhet a boltokban is, de ha valaki most szeretne egyet, azt tőlem tudja megvenni a koncert után, mert az üzletekben csak jövőre lesz.

A szólólemezeinek dalai, személyesebbek, olykor szomorkásabbak, vagy - ahogy említette - sötétebbek, mint amilyennek a Morcheeba dalaiból, klipjeiből vagy akár a magyarországi koncertjein megismerhettük. Ilyen Ön valójában, ez az igazi Skye Edwards?


Ikrek vagyok, biztos ebből adódik, hogy kettős személyiséggel rendelkezem. Általában vidám természetű vagyok, de ennél a lemeznél azt szerettem volna, ha egy másik oldalamat, a sötétebb oldalamat mutatná meg.

A koncerten csak a Keeping Secrets című új albumának anyagát adja elő, vagy a korábbi lemezéről is hallhatunk dalokat?


Elsősorban a Keeping Secrets számait fogom játszani, de lesz pár szám a Mind How You Go című lemezemről is, és néhány Morcheeba-dalt is előadunk. Szeretnék pár akusztikus számot is előadni, egy szál gitárral. Nagyon várom a fellépést. Már volt néhány állomása a turnénak, és szenzációs élmény volt, és úgy tűnt, a közönség is nagyon szerette a számainkat.

A Morcheebától is játszik dalokat? Nincsenek önben rossz érzések, miután kitették az együttesből?


Nem, nincsenek. Az is a pályafutásom része, úgyhogy mindenképp játszunk Morcheeba-dalokat is.

Milyen együttessel lép fel a koncerten?

A basszusgitáros Steve Gordon, aki a férjem és szerzőtársam, úgyhogy ő magától értetődő választás volt, már elég régóta együtt dolgozunk. John Robertson játszik gitáron, vele is három dalt írtunk a lemezre, a dobosunk pedig Martin Colin, őt már több mint tíz éve ismerem, mert már a Morcheebában is együtt dolgoztunk.

Az elmúlt években több sikeres feldolgozást is készített, például a Blondies Call Me című számát, amit a magyar közönség is jól ismerhet, a Duran Duran View To a Kill című James Bond-film betétdalát vagy a Gorillaz Feel Good Inc. című slágerét. Ezek közül hallhatjuk valamelyiket a koncerten?



A Feel Good Inc.-et már játszom a koncerteken, és az elmúlt pár beállás alkalmával elkezdtem betanítani az együttesemnek a Call Me-t is, úgyhogy attól függ. Ha megtanuljuk a Call Me-t, mire Magyarországra érünk, azt játsszuk, ha nem, akkor a Feel Good Inc.-et.

Csupó Gábor Holdhercegnő című filmjének zenéjében is közreműködött, ön énekli a stáblista alatt hallható, Stars című számot, és a film budapesti díszbemutatóján is részt vesz november 15-én. Hogyan került kapcsolatba a film készítőivel, és hogy tetszett önnek az alkotás?

Igazából az egész a véletlennek volt köszönhető. Az egyik producer, akivel az új lemezemen együtt dolgoztam, Alexis Smith, jóbarátja Christian Hensonnak, aki a film zenéjét írta. Õ mesélt erről a dalról, én pedig elvállaltam, hogy eléneklem. Nagyon örülök, hogy ott lehetek majd a magyarországi premieren. A filmet már láttam az angliai bemutatón. Elvittem rá a 11 éves lányomat is, szerintem pont megfelel az ő korosztályának. Szeretem Csupó Gábor filmjeit, láttuk a Híd Terabithia földjére címűt is, a gyerekek azt is imádták. Van ugyanis egy 13 éves fiam is.

Mi történt önnel az elmúlt hat évben, mióta távozott a Morcheebából?


Elkészítettem az első szólólemezemet, amit Los Angelesben vettünk fel, több évig turnéztunk vele, aztán elkezdtem írni a második lemezem anyagát. Eközben kétszer is költöztem, és született még egy gyermekem, aki most 18 hónapos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×