eur:
389.17
usd:
362.52
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Presley, Joplin, Jackson

Michael Jackson beilleszthető abba zenetörténeti sorba, amelyben Elvis Presley, vagy Janis Joplin is szerepel, mivel a beat korszak leköszöntével egy teljesen új színt hozott a zenei életbe - mondta az InfoRádiónak az éjszaka elhunyt énekesre emlékezve Sebők János. A zenekritikus szerint az énekes nem csupán zenész volt, hanem ő volt az első úgynevezett bulvárhős.

A '80-as évek könnyűzenei kultúráját Michael Jackson újította meg, népszerűsítve a popot - mutatott rá a nemrég elhunyt énekes jelentőségére Sebők János zenekritikus.

Ahogy mondta, Jackson a képi kultúrával hozott újat, olyan kulcsvideókat készített számaihoz, amely mintaértékű volt, és azóta is sokakra van hatással.

Michael Jackson 1966 óta volt a figyelem középpontjában. Előbb családi vállalkozásban zenélt, majd a sikereket önállóan megismételte, sőt túl is szárnyalta.

Sebők János szerint Michael Jackson a saját korának celebje volt, ennek előnyével és hátrányával együtt. Életét nyilvánosság övezte, magánélete senki számára sem volt tabu, így gyermekkori sérelmeit is megírták a lapok, azokat, amelyeket ő sosem tudott feldolgozni.

Bár az elmúlt 10 évben nem adott koncertet, rajongói mégis megmaradtak, mert a Londonba tervezett koncertsorozatra nagyon hamar elfogytak a jegyek. Ennek ellenére a zenekritikus kételkedett abban, hogy ha sor kerül ezekre, utána ugyanosa dicsfény övezte volna Jacksont, mint a '80-as években.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×