eur:
389.73
usd:
361.95
bux:
68469.82
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Repüléstörténeti múzeum nyílt Sajókápolnán

A vidék első repüléstörténeti múzeuma nyílt meg szombaton Sajókápolnán; a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 75 évvel ezelőtt, 1934-ben emelkedett levegőbe az első repülőgép, a múzeum alapításának ez adta az apropóját - mondta Tolnai Lajos, az Első Miskolci Repüléstörténeti Alapítvány létrehozója a tárlat avatásán.

Az idősebb korú sportrepülők álma valósult meg a repüléstörténeti múzeummal, ugyanakkor a fiatal, fiatalabb pilóták és a repülés iránt kedvet érzők is megismerhetik a tárlók segítségével, mit jelentett a repülés a hőskorban.

A sajókápolnai faluházban berendezett múzeum létrehozásában az alapítvány mellett a Miskolci Repülőklub veterán szakosztálya segédkezett - mondta Vass Lajos, a település polgármestere.
A tárlókban más múzeumok és a levéltárak, magángyűjtemények dokumentumit, régi pilóták képeit, tárgyi emlékeit tekinthetik meg a látogatók, korabeli fényképek, relikviák idézik fel a repülőtér hangulatát, bemutatják az elmúlt évtizedek pilótáit, a levegő hőseit, kiállították a múlt emlékeit idéző ereklyéket, amelyeket tovább szeretnének gazdagítani és gyarapítani.

A múzeum megnyitását a Miskolci Repülőklub repülői a levegőből üdvözölték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×