eur:
388.51
usd:
360.54
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Restaurálásra váró járműritkaságok is láthatók a hétvégén

Balogh Kálmán születésnapi koncertje, Palya Bea, Szalóki Ági és Tóth Evelin közös fellépése, valamint több múzeumi családi rendezvény is szerepel a Budapest hétvégi kulturális programkínálatában.

50 éves születésnapját ünnepli a Művészetek Palotájában szombat este Balogh Kálmán. A nemzetközileg is elismert cimbalomművész zenekarával a kárpát-medencei és balkán népzenét, a dzsesszt és a vendéglátós cigányzene hagyományait ötvözi. Az esten magyar, moldáviai és bolgár zenészek mellett Balogh Kálmán vendégei lesz többek közt Sebestyén Márta és Berecz András.

Palya Bea Dés András dobossal, Szalóki Ági Juhász Gábor gitárművésszel, Tóth Evelin pedig Szalai Péter perkással közösen lép fel szombat este a Marczibányi Téri Művelődési Központban. A Hang és Lélek névre keresztelt koncert az énekhang és a hangszeres játék egymásrautaltságát kívánja bemutatni. Az est második felében a Samsara Quartett lép fel, majd a művészek közös produkciója zárja koncertet.

Szintén szombat este mutatja be új lemezét Hrutka Róbert a Millenáris Teátrumban. A koncerten közreműködik Tompos Kátya színész is.

Vasárnap több múzeum is családi és gyermekprogramokkal várja az érdeklődőket. A Vasúttörténeti Parkban Misu Mese Matiné címmel gyermekszínházi előadásokat, mesekoncertet és családi vetélkedőket rendeznek.

A Közlekedési Múzeum innen nem messze, a Tatai utcai raktárában tart nyílt napot, ahol az állandó kiállításon nem látható, restaurálásra váró járműritkaságokat tekinthetnek meg a régi autók szerelmesei.

Az Auqincumi Múzeumban a Tavaszünnep keretében egész hétvégén gazdag programkínálat, többek közt gladiátor-összecsapások, virágkötészeti foglalkozások, a Dunánál pedig egy római gálya várja az antik kultúra iránt érdeklődőket.

Vasárnap este nyolctól a portugál Joana Amendoeira ad koncertet a Millenárison. Az elvágyódást a szenvedélyt, a szépséget és a fájdalmat kifejező, portugál népi ének, a fadó fiatal és karakteres előadója nem először lép fel Budapesten. Saját koncertjei mellett az Európa-szerte elismert énekesnőt két évvel ezelőtt Zorán is meghívta a Sportarénában tartott koncertjére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×