eur:
390.17
usd:
365.37
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kívánságok csapdájában

Bűbájos és egyben hátborzongató mesében lehet része azoknak, akik megnézik Henry Selick legújabb animációs filmjét, a Coraline és a titkos ajtót. Selick nevét a hazai közönség a Karácsonyi lidércnyomás rendezőjeként ismerhette meg.

A történet a szüleivel elégedetlen kislány, Coraline Jones körül forog. A Jones család épp elfoglalja új otthonát, a Pink palotát de a kis Coraline nem látja élénk színben a helyzetet. Szülei munkájukba temetkeznek és nemigen foglalkoznak vele. Jobb híjján nekilát felfedezni az új otthont. A ház mintha csak az ő kívánságát leste volna új, és izgalmakkal teli világot tár elé egy aprócska ajtó mögött.

Ez a helyzet ismerős lehet a Karácsonyi lidércnyomásból is. A főszereplő ott is egy ajtó mögött leli meg az áhított újdonságot. Míg azonban Jack Skellington a Karácsonyt fedezi fel, Coraline egy furcsa, gombszeműek lakta párhuzamos valóságot talál a nappaliban rejlő ajtócska mögött. Ebben a másik világban a kékhajú Coraline minden vágya teljesül, mégis minden szép és jó ellenére az álomvilág kísérteties felhangja is egyre nagyobb hangsúlyt kap.

A film minden meseszerűsége ellenére magábanhordozza a fájdalmat, a megjelenített érzelmekkel könnyen azonosulhat bárki és a történet előrehaladtával azon kaphatja magát a néző, hogy legszívesebben nevelési tanácsokkal látná el Coraline szüleit. A feszültség feloldásáért azonban a kislánynak magának kell megküzdenie az alternatív valóság gonosz mostohájával, mi csak drukkolhatunk, hogy sikerrel járjon.

Az animációs film képi megvalósítása hibátlan. Az élénk színek vidámsága erős kontrasztot ad a fekete-fehér tónusú részek borús-ijesztő jeleneteinek. A zene remekül illeszkedik az események hangulatához és a karakterek bolondériái megkapóan kedvesek. A film egyes részei kisgyerekeknek talán ijesztőek, a szülőknek kicsit gyermetegek, de a megvalósítás és a hangulat miatt mindenképp megér egy mozijegyet.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×