eur:
389.37
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kováts Adél: Sokkhatásként ért a Kossuth-díj

Színházi és filmszerepekben egyaránt emlékezetes alakítást nyújtó, méltán népszerű művészetéért Kossuth-díjjal tüntették ki Kováts Adél színművészt. A Radnóti Miklós Színház művésze az InfoRádiónak elmondta, fontosnak tartja, hogy a színészek a színház mellett a televízióban és a filmvásznon is megmutatkozhassanak.

Hogyan fogadta a díjat?

Szinte megrendüléssel vagy sokkhatásként ért ez engem. Igazából talán ez a legnagyobb elismerés, amit művészember kaphat. Nagyon-nagyon örülök.

Több mint másfél évtizede a Radnóti Színház tagja. Legutóbbi bemutatóiban, így a Solness építőmesterben vagy a Rítusban is emlékezetes alakítások fűződnek a nevéhez. Hogyan gondol erre a társulatra?

Nyilván jó érzéssel vagyok ebben a színházban, hogyha ennyi időt eltöltöttem itt. Manapság különösen fontossá vált, hogy az ember mögött van egy társulat és kőszínház, hiszen azért nem olyan túl jó idők járnak a kulturális élet területein sem, mindenhol recesszió van, és ez nálunk is nagyon érződik. Még jobban felértékelődik, hogy az ember tartozhat valahova. Ez számomra eddig is értékes volt, hiszen én igazából társulati embernek érzem magam. A díjhoz is hozzájárult, hogy van mögöttem egy otthon, egy kőszínház, egy társulat, egy igazgató, egy gondoskodás, és ez az embernek ad egy biztos hátteret.

A következő bemutatója az Utazás az éjszakában lesz Tordy Géza rendezésében a Budapest Kamaraszínházban. Ebben az előadásban kit alakít és mi jelentett az ön számára kihívást ebben a szerepben?

A Tivoli Színházban ez a harmadik szerepem, tehát a Radnóti mellett elmondhatom, hogy oda is kicsit hazamegyek. Az Utazás az éjszakában Mary-jének eljátszása egyrészt nagyon kihívás, hiszen ez szerintem a világirodalom egyik legszebb, leggazdagabb és legérdekesebb női szerepe. Tordy Gézával már az Amerikai Elektrában is csodálatosan dolgoztunk együtt, és nagyon szép sikerű volt az az előadás. Jövő héten lesz a bemutató, most vagyunk a finisben.

A színházi szerepek mellett gyakran láthatjuk filmes szerepekben, televíziós sorozatban, az Életképekben rendszeresen feltűnik a képernyőn is. Fontos az, hogy a színészeket a vásznon, illetve a képernyőn is láthassa a közönség?


Mivel főleg egy 250 férőhelyes kis közönségbarát művészszínházban játszom, így természetes, hogy a nagy közönség számára a "Hová tűnt Kovács Adél?" kategóriában maradnék, hogyha nem lennék rendszeresen a képernyőn. Nagyon jó dolog, hogy hétről hétre ott lehetek az emberek otthonában az Életképekben, és egy jó csapatban, egy jó dologban veszek részt, és ezt nagyon szeretem csinálni.

Hanganyag: Oláh András

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×