eur:
388.96
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Alkímia, Mátyás király, pálos rend - megjelent a magyar Da Vinci-kód

A magyar kultúrtörténet misztikus hagyományain, köztük Mátyás királyhoz, a pálos rendhez és az alkimistákhoz fűződő legendákon alapul Albert Zoltán Alkimista-kódex című kalandregénye.

Történelmi alapokon induló, de mai magyar helyszíneken játszódó kalandregény - így jellemezte az Alkimista-kódex című regényét a szerző. Albert Zoltán az InfoRádiónak elmondta: egy régész-történész és egy barlangász áll a mozgalmas és fordulatos cselekmény középpontjában.

Az olvasó a középkori legendák között találhatja magát, de felbukkan a műben a Szent Korona, Mátyás király, a titokzatos pálos rend és az alkímia is, így a magyar kultúrkincsből sok izgalmas és érdekes történet szövődik bele a regénybe.

Albert Zoltán elmondta: elsősorban az alkímia pszichológiai megközelítése érdekelte. Az alkímia csak a hétköznapi értelemben azonos az arannyá változtatás művészetével, valójában ez egy személyiségkutató, az öröklét titkát kereső tudomány - véli a szerző, aki Dan Brown nagy sikerű könyvének, a Da Vinci-kódnak az olvasása közben gondolkodott el azon, hogyan lehetne egy ehhez hasonló történetet magyar vonatkozású formában megírni.

A nagy magyar történetmesélők, Jókai Mór és Gárdonyi Géza hagyományaiból kiindulva kezdte kutatni a témát a szerző, aki saját bevallása szerint több izgalmas és érdekes történetre bukkant, mint amennyire számított. A regény helyszínei pedig ismertek és látogathatók: a veleméri Árpád-kori templom, Léka vára vagy a  Sopron melletti Brennbergbánya.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×