eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Indul az Eurovíziós Dalfesztivál ázsiai változata

Jövőre rendezik meg Ázsiában az Eurovíziós Dalfesztivál helyi változatát. A szervezők ígérik: "baráti" zenei versengés lesz.

A zenés versenyben a tervek szerint 15 ország vesz majd részt. India és Kína mellett többek között Thaiföld, Vietnam, Indonézia, Japán, Pakisztán, Dél-Korea és Kambodzsa egy-egy fellépője is megméretteti magát.

Már több ország is jelezte, hogy szívesen megrendezné az első "Asiavision" verseny döntőjét. A szervezők szerint "a zene univerzális nyelve segít közelebb hozni az embereket", és hangsúlyozták: az emberek szereti a zenét, ami felébreszti bennük a nemzeti érzelmeket, de a dalfesztivál baráti verseny lesz a kultúrák között.

Az Eurovíziós Dalfesztivál első döntőjét 1956-ban rendezték meg, azóta minden évben megtartották. Minden résztvevő ország benevez egy számot, amelyet élőben előadnak, majd a közönség szavaz, hogy melyik nemzet előadója volt a legjobb.

Az eseményt több száz millióan kísérik figyelemmel. Az ázsiai verzió szervezői remélik, hogy a régióban a műsor 500 millió nézőt fog a képernyők elé ültetni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×