eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hová tűnt az Indiana Jones-varázs?

Jobb, mint amitől féltek, de rosszabb annál, amit reméltek - így összegezhető a kritikusok véleménye Indiana Jones legújabb kalandjáról.

Tizenkilenc éves várakozásnak vetett véget az új Indiana Jones-film vasárnapi, cannes-i bemutatója. A vakmerő régész negyedik kalandjának bemutatója előtt már a kritikusok is alig bírtak magukkal: üdvrivalgás hangzott fel, amikor felgördült a függöny, többen fütyülték a főcímzene jól ismert témáját is, ám a vetítést végén sokan csak udvariasságból tapsolták meg a filmet. Akadnak, akik szerint az alkotók ezúttal nem tudták megragadni az Indy-varázst.

A bemutatón a rendező Steven Spielberg és a producer George Lucas mellett tiszteletét tette a főszereplő Harrison Ford is, aki a vetítés után közölte: nem tart attól, hogy rossz kritikákat kap a film.

"Egyáltalán nem félek, vártam, hogy ellenem fordítják az ostort. Nem szokatlan, hogy egyesek megvetnek valamit, ami ennyire népszerű. Készültem erre, és egyáltalán nem aggódom emiatt" - magyarázta a 65 éves színész.

Harrison Fordnak nincsenek illúziói a film értékeit tekintve sem. "Az ilyen filmek a mozit ünneplik. Azért készítettük, hogy újra megismertessük az emberekkel a puszta örömöt, amelyet akkor érezhetnek, amikor egy csomó másik emberrel együtt egy sötét helyiségben olyasmit látnak, amit még soha, valami igazán izgalmasat" - mondta a sztár.

Készülhetünk a kövezkezőre?

A színész azt is elárulta, nosztalgikus érzés volt újra eljátszani a régészt, akit utoljára csaknem két évtizede láthattak a nézők ellovagolni a naplementébe. "A jó időkre emlékeztetett, hogy újra magamra öltöttem a jelmezt. Ezek a filmek voltak a legjelentősebbek szakmailag az életemben" - magyarázta Harrison Ford.

Steven Spielberg is megszólalt a bemutató után; elmondta, rá kellett beszélni, hogy belevágjon Indy újabb kalandjának megfilmesítésébe, de meghajlott az emberek akarata előtt. "Rengetegen kerestek fel az évek során azt kérdezgetve, mikor készül el az új rész. Csak két film van, amelynek kapcsán az emberek ezt kérdezik: az ET és az Indiana Jones" - mondta.

A rendező a rajongók számára bíztató megjegyzéssel búcsúzott: "Ha az emberek többet akarnak... mi biztosan nyitva tartjuk a fülünket."

Az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága május 22-től látható a magyar mozikban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×