eur:
389.51
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Amikor a boncmester kommunikációs problémákkal küzd...

A 39. Magyar Filmszemle hétvégi vetítéseinek az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó alkotása Gigor Attila első filmes rendező A nyomozó című krimije.

Nagyon bízom abban, hogy egységben van az, amiről én szeretném, hogy szóljon a film, és az, amit ebből a nézők átéreznek - mondta az InfoRádiónak Gigor Attila.

Van nekünk egy boncmesterünk, aki igen erős kommunikációs problémákkal küzd, nem igazán tud mit kezdeni azzal, hogy egy élő emberről soha nem tudhatja pontosan, mit gondol és mit érez, éppen ezért leginkább a munkájában érzi jól magát - magyarázta az első filmes rendező.

Mindenféle beteges felhang nélkül: szereti a halottak társaságát, szereti az ő befejezett történeteiket. A kis, kimozdíthatatlannak tűnő világába betör egy váratlan esemény: az édesanyja betegségét nem tudják itthoni kórházakban meggyógyítani, Svédországba kellene őt szállítani, ezt azonban a fiú nem tudja kifizetni - tette hozzá Gigor Attila.

Váratlanul megkeresi őt egy vadidegen ember azzal: ha elvállal egy gyilkosságot, annyi pénzhez juthat, amennyi elég az édesanyja műtétjére. Ebből aztán különböző bonyodalmak származnak - fűzte hozzá a rendező.

Az emberi kapcsolatok és a halál az a két téma, amelytől egész életünk során nem szabadulunk - sőt, az egyiktől még utána se. Abban bíztam, ha ezt úgy tudom elmesélni, ahogyan még én sem találkoztam vele, akkor az másokat is érdekelhet - mondta a filmes.

Szerettem volna megtörni a jeget, ami a magyar filmeket körülveszi, és amit néhány évvel ezelőtt a Kontrollnak már sikerült: azt a filmet annyian szerették, és akkora nézettséget produkált, hogy az egy olyan filmtől, amely nem pusztán szórakoztatni akart, hanem volt mögötte tartalom is, különleges volt - fogalmazott Gigor Attila.

A rendező hozzátette: bízik abban, hogy ez az ő filmjük esetében is így lesz, ám, ha valakit mégsem érdekelnek majd a benne rejlő gondolatok, a nézők végignézhetnek egy szórakoztató krimit.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 17:50
×
×
×
×