eur:
389.74
usd:
362.84
bux:
68036.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A sztrájk miatt elmarad a Golden Globe-gála

Teljesen ellehetetlenült, így elmarad a második legrangosabb filmes elismerés, a január 13-ai Golden Globe-díj átadása a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja miatt. A díjazottakat idén a csillogó rendezvény helyett egy sajtótájékoztatón hirdetik ki.

Hivatalosan is bejelentette a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége, hogy nem tartja meg a január 13-ára tervezett Golden Globe-díjátadó gálát.

A döntéshez az vezetett, hogy a forgatókönyvírók szakszervezetének több mint két hónapja tartó sztrájkja miatt nem volt, aki megírja a felkonferáló és összekötő szövegeket.

Ezt követően a Színészek Céhe is jelezte, hogy az írók iránti szolidaritásból a Golden Globe-ra jelölt hetven színész egyöntetűen úgy döntött, nem vesz részt a rendezvényen.

A szervezők féltek attól, ha ezek ellenére megtartják a gálát, akkor azt a sztrájkolók megzavarják.

A külföldi újságírók döntése szerint a színpompás gála helyett egy sajtótájékoztatón hirdetik ki a győztesek nevét január 13-án, vasárnap.

"Nagyon csalódottak vagyunk, hogy ezt a nagy hagyományú rendezvényt nem tudjuk megrendezni a tervezett időben, és tévénézők millió lfosztják meg attól, hogy lássák kedvenceiket, amint 2007 kiemelkedő filmes teljesítményeit ünneplik" - közölte Jorge Camara, a szervezet elnöke.

A Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége korábban bejelentette, hogy tárgyalni kezdett az írók szakszervezetével arról, ne zavarják meg az eseményt, és egy külön megállapodás keretében járuljanak hozzá a díjátadó szövegeinek megírásához, ám a szervezet ehhez nem járult hozzá.

A sztrájk november 5-én kezdődött, miután a 12 ezer írót tömörítő szakszervezet, a Writers Guild of America nem tudott megegyezni a stúdiókkal a jogdíjak felosztásáról.

A szerzők azt követelik, hogy nagyobb arányban részesüljenek a produkciók DVD- és internetes értékesítéséből.

A szakszervezet legutóbb közel húsz éve, 1988-ban hirdetett munkabeszüntetést, ami akkor 22 hétig tartott.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×