eur:
389.54
usd:
364.46
bux:
68219.23
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kispál húsz éve, tokkal, vonóval

Hamarosan megjelenik a Kispál és a Borz zenekar 20 év című jubileumi válogatáslemeze, amelynek egyik korongján a zenekar legnépszerűbb dalai, a másikon a tavaly év végi pécsi csendes-ülős koncerten rögzített számok találhatók. Erről a lemezről játszanak dalokat "Kispál tokkal vonóval" címmel szombat este a Művészetek Palotájában.

A zenekar tagjai kör e-mailben javasoltak húsz-húsz dalt a jubileumi dupla albumra, a lemezre pedig azok kerültek fel, amelyek a legtöbb szavazatot kapták - mondta Lovasi András az InfoRádiónak.

Hogy bemutathassák a zenekar mindkét arcát, az egyik cédére a legnépszerűbb dalok, míg a másikra egy csendes-ülős koncerten rögzített számok kerültek fel - tette hozzá az énekes.

A Kispál és a Borz frontembere elárulta: a lemez összeállításánál gondot jelentett, hogy egyes dalok hangzása nem megfelelő, hiszen a zenekar akkor kezdett fontossá válni, amikor az analóg rögzítési technikát felváltotta a digitális, ez pedig eleinte nem működött tökéletesen.

Végül a zenekar tagjai úgy döntöttek, hogy nem veszik fel újra a dalokat, hiszen ezek "kordokumentumok" is.

A lemez anyagából szombaton koncertet is ad a Kispál: a Művészetek Palotájában a zenekar vendégeként fellép a Varga Ferenc vonóstrió (Szabó Attila, Kunos Tamás - Csík Zenekar, Pál István - az Állami Népi Együttes zeneigazgatója), Leskovics Gábor a Pál Utcai Fiúk zenekarból, és Németh Juci, az Anima Sound System egykori énekesnője.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×