eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A rocktörténelem legkevésbé értékelt gitárosai - videókkal

A statisztikák szerint a rockrajongók (legalábbis az Egyesült Államokban) évente átlagosan mintegy 4,7 órát vitatkoznak azon, hogy ki a világ legjobb gitárosa. De kik azok, akiket méltatlanul ugyan, de általában kifelejtenek a felsorolásból?

A világ egyik legnevesebb zenei magazinja ezúttal arra volt kíváncsi, hogy kik azok a gitárosok, akikről a különböző listák összeállításakor a rockzenéért rajongók hajlamosak elfeledkezni.

Nos, a lista első helyén - és ebben az esetben a meglepetés nem is meglepetés - az elsősorban énekesként és dalszerzőként ismert Prince áll. A Rolling Stone szerint dalszerzőként John Lennon és Paul McCartney, vagy éppen Bob Dylan nagyságával vetekszik, gitárosként pedig Jimi Hendrix és Steve Cropper jut róla a szerkesztők eszébe.

Második helyen a Nirvana tragikusan fiatalon elhunyt énekese, Kurt Cobain végzett. A magazin által kiadott lexikonban hangsúlyozzák, hogy a zenész újrafogalmazta a rock határait, miközben véglegessé tette az alternatív rock felemelkedését és markánsan kijelölte a háború utáni generáció és a nyolcvanas-kilencvenes évek fiataljai közti zenei különbségeket.


A dobogó harmadik fokára Kurt Cobain egyik példaképét, Neil Youngot helyezték a Rolling Stones szakértői, akik úgy vélték: a gitáros néha látnok, néha bolondos, néha mind a kettő - de sosem unalmas. Neil Young sorsa az állandó újrafelfedezés: sokszor évekre eltűnik a rivaldafényből, majd mindig jön egy új generáció, aki felfedezi magának a zenéjét.


A lista negyedik helyén a Beatles gitárosa, George Harrison található, akivel kapcsolatban azt emelik ki a szerkesztők, hogy a hatvanas évek közepén egyike volt az első rockzenészeknek, akik az indiai és távol-keleti hangszerekkel kísérleteztek.


Ötödik a Kiss zenekar alapító gitárosa, Paul Daniel "Ace" Frehley, aki 1973-1982 között játszott az együttesben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×