eur:
385.74
usd:
356.5
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác

A végleteket boncolgatja a Zuhanórepülés

Nagy Viktor önéletrajzi ihletésű regényéből, a Használati utasítás a börtönhöz című könyvből készült Novák Erik elsőfilmes rendező Zuhanórepülés című alkotása, amelyet ezen a héten mutatnak be a mozikban.

A film a mai budapesti éjszaka sötétebb bugyraiban játszódik, ahol Nagy Viktor életének egy szakasza is eltelt, aki az ekkor szerzett tapasztalataiból írta meg a történetet - mondta az InfoRádiónak a Zuhanórepülés című film rendezője.

A film egy szerelmi dráma, amely mellett egy drogügylet lebonyolításához kapcsolódó bonyolult bűnügyi szál is fut. Azt próbálja bemutatni, milyen következményei lehetnek az egyes döntéseknek, és hol van az a pont, ahonnan már nem lehet visszafordulni - tette hozzá Novák Erik.

A rendező olyan színészeket keresett a filmhez, akik képesek voltak tökéletesen megformálni a karaktereket, és a lehető legkevésbé ismertek, hogy a nézők ne korábbi szerepeikkel azonosítsák őket. A filmben sok amatőr, és az adott közegből érkező szereplő is feltűnik.

A film hitelességét nemcsak az önéletrajzi ihletésű forgatókönyv, de a képi és hangzásvilág garantálja - mondta Novák Erik.

A rendező elmondta: őt a végletek érdeklik, a Zuhanórepülésben pedig rengeteg ilyet sikerül kibontaniuk.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Történelmi szintek közelébe emelkedett Amerika a kritikus adat előtt

Történelmi szintek közelébe emelkedett Amerika a kritikus adat előtt

A hét első részében egyelőre nem láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, tegnap is leginkább csak oldalaztak a vezető indexek és ma az ázsiai kereskedésben sem volt ez másképp. Holnap érkezik a befektetők által kiemelten figyelt amerikai inflációs adat, elsősorban erre vár a piac. Európában a DAX kivételével emelkedtek a vezető részvényindexek, Amerikában pedig a Nasdaq vezetésével emelkedtek a tőzsdék. Közben itthon érkeznek az újabb gyorsjelentések, négy mínuszos negyedév után újra nyereséges lett a Masterplast, a Richter pedig minden eredményszinten az elemzői várakozásokat meghaladó számokat hozott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×