eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Mambo, ska, reggae és még sok más stílus a Sziget Világzenei Színpadán

Japán, kubai, francia, jamaikai, afrikai és amerikai fellépője is lesz idén a Sziget Fesztivál Világzenei Színpadának. Augusztus 8-a és 15-e között ezen a helyszínen a stílusok között megjelenik a mambo, a ska, a rumba, a son, a reggae és a dzsessz is.

A Sierra Maestra zenekar a kubai zene egyik alapintézménye, melyet Juan de Marcos González azzal a céllal alapított 1976-ban, hogy a húszas-harmincas évek legnépszerűbb zenei stílusát, a sont felfrissítse és újra átütővé tegye. Többek között őket is meghallgathatja a Sziget Világzenei Színpadának közönsége.

A mambo, a ska, a rumba, a son és a reggae elképesztő összeboronálásából született a Ska Cubano, s most a Szigeten is bemutatják ezt a ritka, ám igen szórakoztató fúziót.

Eljön a mali blues és a pszichedelikus villanygitározást szenzációsan elegyítő Tinariwen is.

Mau Mau, Skatalites, Rachid Tacha

A kilencvenes évek elején utcazenekarként portyázott a Mau Mau, kik a Szigeten 2000-ben, a Világzenei Nagyszínpad indulásakor játszottak utoljára, idén azonban ismét fellépnek Budapesten.

Jamaicából jön minden idők leghíresebb ska zenekara, a Skatalites és Franciaországból érkező vendég lesz a rai-rock-teremtő Rachid Taha.

Ellátogat idén a Szigetre Maliból Salif Keita, az afropop történelmi királya, a Manding Birodalmat alapító Szundjata Keita nemesi leszármazottja.Cesaria Evora, Paradox Trio, Fanfare Ciocarlia, Manu Dibango

Szintén ezen a színpadon, nosztalgikus-keserédes dalaival lép fel a Zöld-foki-szigetek mezítlábas zenei nagykövete, Cesaria Evora.

A Klezmaticsból ismert Matt Darrieu kvartettje, a klezmer és a Balkán zenéjét összefonó Paradox Trio a kilencvenes évek közepén futott be New Yorkban, s most Budapest közönsége is élvezheti zenéjét.

Itt lesz a Szigeten a világ legjobb roma énekeseit felvonultató romániai Fanfare Ciocarlia rezesbanda. Idén saját zenekarával érkezik a Szigetre a kameruni szaxofon-legenda. Manu Dibango.

Eddie Palmieri, Sergent Garcia, Leningrad

Kilenc Grammy-díjat jegyez eddig a New Yorkból érkező Eddie Palmieri salsazenekara. A világzenei helyszín fellépője lesz Sergent Garcia is.

Elementáris ska-punk csapásaival Szentpétervárról érkezik a világzene helyszínére a Leningrad. S Finnországból érkezik a kareliai női énekes hagyományt boszorkányos tűzzel perzselő Varttina.

Hazai fellépők is zenélnek majd a Világzenei Nagyszínpadon: itt lép majd fel a Besh-o-droM, a magyar-orosz Baba Yaga, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Söndörgő, a Muzsikás, a Szájról szájra és a Napra zenekar is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×