eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Irodalmi Vurstli és öcsi séta a Művészetek Völgyében

Pulán egyebek mellett Irodalmi Vurstlival, Öcsön a falu három templomát is érintő szervezett sétával várják az érdeklődőket a Művészetek Völgye szervezői.

Több különleges programmal várja az érdeklődőket Pulán az Irodalmi Vurstli. A "Mondjad, Lev!" sátorban például Tolsztoj Háború és békéjét olvassák fel nyitástól zárásig - mondta az InfoRádiónak az esemény egyik szervezője.

Szikszai Rémusz hozzátette: a PIMF sátor előtt kiállított repülőgépnél az odalátogatók a magyar irodalom nagyjainak képmásaival fotózkodhatnak, a céllövöldében pedig írók képeire, kézirataira lövöldözve verset kaphatnak ajándékba a nyertesek.

Az erőmérőben a résztvevők megmutathatják, "mennyi irodalmat", hány kötetet tudnak a világirodalom legszebb művei közül felemelni, az erotikus sátorban pedig ilyen témájú verseket, meséket hallgathatnak az érdeklődők.

A szervezők célja, hogy levegyék az irodalomról a mázat, lehozzák az elefántcsonttoronyból, és bemutassák, igenis, van értelme ezzel foglalkozni.

Megismerni Öcsöt

A ma 250 fő lakta Öcs fekvése és épített öröksége teszi különlegessé a falut, ahol négy felekezet temploma is megtalálható, bár a zsinagóga már alig felismerhető, lakóházzá alakították - mondta az InfoRádiónak a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal igazgató-helyettese.

Okrutay Miklós hozzátette: mindhárom ma is álló templom barokk stílusban épült, ezeket augusztus 3-án egy szervezett séta keretében ismerhetik meg az érdeklődők.

Hanganyag: Sárközi Lóránt és Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×