eur:
396.24
usd:
359.75
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

A Tánc Fesztiválja Veszprémben - tizedszer

Tizedik alkalommal rendezik meg szerdától szombatig Veszprémben a Tánc Fesztiválját, mely Országos és Nemzetközi Kortárs Összmuvészeti Találkozó is egyben.

"Már az első fesztivál elképesztő szakmai sikert aratott, s bár ez öndicséret, elsősorban az alapgondolata miatt. Mi ugyanis a fesztivál egész idejére hívjuk meg az előadókat, akiknek így módja van találkozni egymással és a közönséggel, megismerkedni a várossal" - mondta el az InfoRádióban Krámer György művészeti vezető.

Anyagi okokból idén négy napos lesz a fesztivál. Kortárs táncszínházi előadásokon kívül fotó-és képzőművészeti bemutatók, koncertsorozat, ifjúsági előadások kerültek a programba.

A fesztivál verseny is egyben - hangsúlyozta Krámer György. "Büszkék vagyunk arra, hogy tíz éve Jancsó Miklós a zsűri elnöke, és kitartanak mellettünk a veszprémi vállalkozók" - tette hozzá.

A művészeti vezető elmondta, hogy bár a fesztivál hihetetlen anyagi nehézségekkel küszködik, a szakmai akarat egyben tartja. A művészek például a szokásos gázsijuk feléért készek fellépni, pedig Európa-szerte ismert társulatokról van szó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×