eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"Már az egész színházi szakmát összeugrasztották"

Javában zajlanak az egyeztetések a készülő színházi törvényről a szakmán belül és a minisztériumban is. A színházi szakma azonban - úgy tűnik - nagyon megosztott a kérdésben.

A Budapesti Kamaraszínház igazgatója szerint, amíg nem tudnak jobb finanszírozást biztosítani a teátrumoknak, nincs értelme színházi törvényről, struktúraváltásról beszélni.

Szűcs Miklós úgy véli: a megoldást az jelenthetné, ha sikerülne a filmes törvény mintájára adókedvezményhez juttatni a színházakat.

A Budapesti Kamaraszínház igazgatója már több csatornán keresztül is hallotta, hogy a minisztérium és a főváros is bizottságokat hozott létre a jogszabály előkészítésére.

Szűcs Miklós szerint azonban érdemi munka nem folyik, csak a szakma összeugrasztása. A kis színházakat a nagyokkal, a zenéseket a prózaiakkal, a művész színházakat a kommerszekkel, az állami színházakat a fővárosiakkal ugrasztotta már össze a vita.

A színházi vezető hangsúlyozta: további forrásokat már nem lehet elvonni a színházaktól. Mint mondta, már idén nehéz helyzetbe került néhány teátrum azzal, hogy forrásokat vontak el tőlük, holott az összegből csak egynegyed kilométer autópályát lehetne megépíteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×