eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Ismét Afroaid fesztivál a fővárosban

Koncertek és kiállítások várják az afrikai kultúra iránt érdeklődőket az Afroaid fesztiválon szombat este az Almássy Téri Szabadidőközpontban. Bemutatkozik a táv-örökbefogadási program is.

Az esemény szervezője az InfoRádióban elmondta: a tavalyi sikeres Gödör-béli fesztivál után döntöttek úgy, hogy ismét megrendezik, most az Almássyt találták helyszínként. Mivel a szervezetük Afrikával foglalkozik, azt találták ki, hogy a világzene illik ehhez a témához, így keresték a fellépőket is.

Fellép a Makám, a Balkán Fanatik, a Nomáda, DJ Lee'n'gum a Tilosból, a vodku v glotku és a Petra zenekar. Lesz tánctanítás, capoeira-bemutató, jelen lesz egy Magyarországon élő afrikaikból álló együttes is - tette hozzá Szladik Mónika.

A fesztiválon lesznek fotókiállítások, videovetítés, és bemutatják a távörökbefogás-programot is, meg lehet nézni azokat a gyerekeket, akik támogatásra várnak Libériában és Kenyában. A támogatás azt szolgálja, hogy a kiválasztott gyerek megkapja az egészségügyi alapellátást és iskolába járhasson.

Jelen lesznek más, Afrikával foglalkozó egyesületek is, amelyek inkább kulturális profillal bírnak. Az érdeklődők válogathatnak egyebek mellett afrikai ékszerek és szobrok között is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×