eur:
386.89
usd:
355.97
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Félig szcenírozott Trubadúr a Művészetek Palotájában

Verdi Trubadúr című operájával folytatódik a Művészetek Palotájában a félig szcenírozott operaelőadások sorozata. A rendező szerint az előadás több szempontból is különleges.

Káel Csaba emlékeztetett arra, hogy a félig szcenírozott sorozatot tavalyelőtt kezdte a Művészetek Palotája.

Ebben az előadásmódban vagy egyáltalán nincsenek díszletek és jelmezek, vagy csak jelzésszerűen vannak jelen.

A rendező hangsúlyozta: a Trubadúr szereposztása azért is jelentős, mert egy magyar világsztárt vesznek körbe külföldi hírességek.

Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a saját értékeinkre is, mert Magyarországon szeretik elfelejteni, hogy komoly sztárjaink vannak a világban - tette hozzá.

Most Sümegi Eszter (Leonora) lép fel világhírű partnereivel: Manrico szerepében egy nagyon tehetséges koreai tenor játszik, Alfred Kim; Azucenát egy amerikai mezzoszoprán, Tichina Vaughn énekli, a legnagyobb sztár talán Renato Bruson (Luna gróf), aki az opera nagy korszakát jelöli, és bár idős, a hangja még mindig varázslatos - hangsúlyozta Káel Csaba.

A rendező elmondta: a különlegesség abban is megmutatkozik, hogy lesz egy led-fal, amelyre pontszerűen lehet fényeket csalni, fényekből lehet képeket összeállítani, ami ad egy érdekes, modern atmoszférát.

Az előadást Medveczky Ádám vezényli, közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera Zenekara és Énekkara.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János: három fő prioritásunk lesz az uniós elnökség idején

Bóka János: három fő prioritásunk lesz az uniós elnökség idején

Intézményi, biztonsági és politikai szempontból is bizonytalan helyzetben veszi át Magyarország július 1-jén az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, de jól haladnak az előkészületek, és a váratlan helyzetek kezelésére is képesek lesznek - mondta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter egy háttérbeszélgetésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 09:56
×
×
×
×