eur:
385.68
usd:
355.06
bux:
68338.56
2024. május 21. kedd Konstantin

Törőcsik: "A vászon szétrepedt a jelenségétől"

Sokat játszott együtt az életének 70. évében elhunyt Madaras József színművésszel Törőcsik Mari, aki személyes emlékeiről beszélt az InfoRádióban.

Milyen emlékei vannak Madaras Józsefről?

Pontosan egy perccel ezelőtt tudtam meg, hogy meghalt, nagyon kikészített. A színészek, ha elkezdenek halni, akkor mindig sorozatban. Meghalt szegény Szakácsi, aztán Kaszás Attila, most Madaras... Hogy Jóskát hogy ismertem meg, megmondom őszintén, nem tudom. Nagyon régtől van. Általában a legközelebbi barátaimról se tudom, hogyan ismertem meg őket, egyszer csak úgy lettek. Nagyon sokat játszottunk együtt, nagyon szerettem őt. Mindig elmegy az életemből egy darab. Õ is fiatal koromtól kollégám volt. Nehéz, nagyon nehéz dolgok ezek. Mivel hetvenkét éves vagyok, nehezebben élem át ezeket a dolgokat.

Milyen szerepeire emlékszik vissza?

Nem tudom, valahogy az egész. Nagyon szerettem, ahogy a filmeken játszik. Színpadon ritkábban láttam őt, de hihetetlen markáns jelenség volt. Játszottam vele színpadon a Szecsuáni jó lélekben. Õ volt a pilóta, én meg Sen Te Sui Ta, de valahogy a filmjei maradtak meg nekem igazán. Bár, mi annyit játszottunk színházban, hogy nagyon sok alakítását nem is láttam. Nagyon erős személyiség volt ő.

Sokat dolgozott együtt Jancsó Miklóssal...

Igen, Jancsó-filmben is dolgoztam vele együtt... Nem tudom, rögtön megjelent az egész lénye, és egy-egy nagy pillanat, amikor a vászon szétrepedt az ő jelenségétől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×