eur:
388.49
usd:
360.79
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

"Próbálunk mindent szépen eljátszani"

A Piramis együttes 30. születésnapi koncertje lesz december 26-án és 27-én, este 8 órakor a Papp László Budapest Sportarénában. Az együttes utoljára ugyanezen a helyszínen, tizennégy évvel ezelőtt lépett fel, amikor egyedülálló módon öt egymás utáni napon zenéltek a teltházas arénában.

Mivel várják a koncertre látogatókat?

A héten volt egy bejátszóbulink Szlovákiában. 20-21 dal hangzik majd el, ami nagyjából megegyezik az 1992-es élő koncertsorozat anyagával, de van egy pár olyan szám, amit nem játszottunk. Benne van az összes ismert számunk.

Melyek ezek a számok?

Az ismertek közül a Szállj fel magasra, a Két életem, Ajándék, Kívánj igaz ünnepet, Kóbor angyal, Becsület... Emelj fel a szívedig... Mikor megszülettem... Szerelem ördöge, szóval az ismertebb számok, amiket mi is szeretünk, és a közönség is szeret. Mindent nem tudnánk eljátszani. Egy-két számot mindig hiányol a közönség, de azt nem tudjuk teljesíteni, hogy mindenkinek minden számot eljátszunk. Az interneten is van egy-két szám, amit javasoltak, de nem fér bele a programba.

Milyen apropó hozta most önöket újra a színpadra?

Tavaly készültünk a 30 éves születésnapi koncertre, csak akkor különböző okok miatt ez nem valósulhatott meg. Ezt idén pótoljuk. Próbálunk mindent szépen, jól eljátszani, nagyon nagyszerű színpadi körülmények között. Egy vonósnégyes is lesz, ami az egyik számot még ünnepibbé teszi.

Terveznek a 26-ai és 27-ei koncerten kívül több műsort?

Most már véglegessé vált, hogy ezt a kettőt csináljuk. Ahogyan ezt időben mértük Érsekújváron két óra tizenöt perc körül lesz a műsor. Tervek mindig lesznek is, meg vannak is. Az élet határozza meg, hogy milyen lehetőségeink vannak. Mindenképpen szeretnénk jövőre egy pár bulit csinálni, de nem minden áron. Jó körülmények kellenek hozzá, és olyan felkérés, ami méltó ehhez, hogy még játszunk. Szeretnénk több nagyobb fesztiválon részt venni. Az a közönség, aki a mi koncertünkre eljön, az tisztában van azzal, hogy mindent elkövetünk azért, hogy ők nagyon jól érezzék magukat. Ez a leglényegesebb.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×