eur:
395.38
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Jumurdzsák sosem lámpalázas

Jumurdzsákot háromszor játszotta el, és élete legszebb filmemléke is az Egri csillagok forgatásához kötődik. Bárdy Györgynek sosem volt szerepálma, és életében először a Köztársasági Érdemrend átvételekor volt lámpalázas. A díjat 85. születésnapja alkalmából kapta.

A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést kapta az államfőtől. A pályafutása alatt sosem volt lámpaláza, most a kitüntetés alatt mégis. Miért?

Nagyon egyszerű, a megtiszteltetés és az öröm keveréke egy kicsit lebénított. Ez egy olyan ünnepélyes alkalom, amikor a lámpaláz indokolt.

A színészi játék nem adott okot önnek lámpalázra?

Hála istennek engem ez egész pályám alatt elkerült. Nem ismerem a lámpalázat, mert Tímár József mellett tanultam, aki minden idők legnagyobb magyar színésze volt. Õ tanított meg arra, hogy a színjátszás egy játék. Örömteli boldogító játék.

A mai napig aktív színészként éli mindennapjait. Erre is azért képes, mert a munkáját játéknak tekinti?

Ahányszor bemegyek az én szeretett színházamba, én mér nagyon boldog vagyok.

Utolsó forgatása ismét Jumurdzsákhoz kapcsolódott.

Egy videojáték készült a történetből, de hogy pontosan micsoda, azt inkább a lányomtól kellene megkérdezni. Õ ehhez jobban ért, mint én. A szerepet egyébként ekkor alakítottam harmadszor, és a legszebb filmemlékem is az Egri csillagok 1968-as forgatásához kötődik. Másodszor akkor játszottam el a szerepet, amikor Sebestyén Márta társaságában a Nagy könyv című produkció egyik darabjában szerepelten. Ebben a változatban győztek az egriek.

Ezek szerint nem zavarja, hogy ennyire azonosították a figurával.

Egyáltalán nem. Annyira szerettem a szerepet, hogy boldogan vállaltam a tovább felkéréseket is.

Folyamatosan játszik. Milyen feladatok várnak önre szeptembertől?

Nem tudom, nem szoktam érdeklődni az új lehetőségekről. Ahogy esik úgy puffan. Jelenleg két darabban játszom a Vígszínházban, és egyelőre nincs szó újabb szerepről. Hála istennek mindkettőben szép sikerem van.

Mik a jövőbeli tervei?

Erre nem tudok felelni. Optimista vagyok, és bízok benne, hogy egy ideig még aktív tagja lehetek színházamnak. De nem nézem türelmetlenül a próbatáblát. Soha nem voltak szerepálmaim, de amit elképzeltem magamnak, az mindig teljesült. Én ezzel elégedett vagyok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×