eur:
393.96
usd:
369.34
bux:
65776.04
2024. április 23. kedd Béla

Ma minden a versekről szól?

A költészet napját 1964 óta ünneplik Magyarországon. József Attila 101-dik születésnapján idén is számtalan szakmai rendezvényt, és könyvbemutatót tartanak országszerte.

A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon. Ez a nap József Attila mellett Márai Sándor születésnapja is. Az író 1900-ban született, Kassán.

Erre emlékezve egész napos Márai-napot rendeznek a Petőfi Irodalmi Múzeumban, előadásokkal, és felolvasásokkal.

A Magyar Írószövetség Klubjában Magyar irodalom német nyelvterületen - A fordíthatóság kérdései címmel rendeznek találkozót, amelynek házigazdája Kalász Márton, a szervezet elnöke.

Az Írók Boltja a vers ünnepe alkalmából a Költészet hete címmel indított programot, amely könyvbemutatókat foglal magában.

Interaktív versrádiót indít a költészet napján a Magyar Versmondók Egyesülete. A versradio.hu weboldalon ötszáz előadótól válogathatnak költeményeket az érdeklődők, emellett kétóránként költészettel kapcsolatos híreket hallhatnak a műsorban.

A Ráday utcában az elmúlt hétvégén nemzetközi költészeti fesztivált, a Nemzeti Színháznál pedig múlt pénteken versfesztivált rendeztek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×