eur:
393.57
usd:
368.05
bux:
66492.93
2024. április 25. csütörtök Márk

Minden idők legnagyobb koncertjét tartja a Stones

Az egyre öregedő, de úgy látszik elnyűhetetlen Rolling Stones szombaton, Brazíliában a rock-történt eddigi legnagyobb koncertjét akarja megrendezni, másfél millió főnyi hallgatóságra számít.

A Rolling Stones koncertjén még az is előfordulhat, hogy sikerül kétmilliós közönséget összecsődíteni, annál is inkább, mert belépődíj nem lesz.

A színhely Rio de Janeiróban a híres Copacabana tengerparti strand három kilométeres szakasza. A pálmalevél motívumokkal díszített hatalmas színpad máris épül.

Jön a karnevál

Szombaton már csak tíz nap lesz hátra a riói karnevál kezdetéig, és a brazil város nyolcvanötezer szállodájában 97 százalékos a foglaltság, tehát van kire számítania közönségként Sir Mick Jagger-nek és 42 éve együtt játszó bandájának.

Ezt a reklám koncertet bátran bedobhatják ingyenesként, ugyanis fél úton tartanak Bigger Bang elnevezésű világturnéjukon, Észak-Amerikában már 40 helyen felléptek, és százharminc millió dollárt bezsebeltek.

Majd' négyezer biztonsági ember

Persze, nem olcsó mulatság egy ilyen méretű előadás szervezése. A háromezer kirendelt riói rendőr mellé kilencszáz biztonsági őrt kell felbérelni, már csak azért is, mert ilyen nagy tömegben működnek leghatékonyabban a zsebtolvaj gyerekek.

Mick Jaggerék összköltsége mintegy másfélmillió dollár lesz, de ennek a felét a helyi önkormányzat idegenforgalmi hivatala állja, és a DVD hang- és képfelvételek eladásából tizenöt millió dollár bevételt remél a Rolling Stones.

Miért éppen Brazília?

Miért pont Rióban koncertezik a Rolling Stones? Azért, mert Mick Jagger felesége, a 36 éves Luciana Gimenez Morad televízós műsorvezető brazil. Hét gyermeke közül a tőle származó hét éves Lucas először fogja látni apukát ugrabugrálni a színpadon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×