eur:
394.22
usd:
370.3
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Internet-párbaj

A nagy könyv játék az interneten folytatódik. Az ország kedvenc regényéről rendezett szavazás lezárása után a program weboldalán a felhasználók "párbajoztathatnak" regényeket és regényhősöket a "könyvek csatájában" január végétől.

A nagy könyv program szervezői arra számítanak, hogy a 2005 februárban kezdődött és decemberben zárult játék egy "hosszan tartó, felfelé ívelő folyamat" kezdete, és az olvasást népszerűsítő műsorok, rendezvények utórezgései sokáig tartanak.

A "könyvek csatájában" a felhasználók versenyeztethetnek egymással regényeket, és mindenki online olvasónaplót vezethet. A szavazás sem ér véget: a voksok alapján alakulnak ki azok a tematikus könyvlisták, amelyekből minden olvasó értesülhet a többiek kedvenc olvasmányairól.

Az olvasást népszerűsítő játék döntőjében Gárdonyi Géza Egri csillagok című műve nyerte el a „Magyarország kedvenc regénye 2005-ben” címet. A második Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regénye lett, a harmadik legtöbb szavazatot Szabó Magda Abigél című műve kapta.

A telefonos és sms-szavazatokból befolyt bevételt a programiroda könyvtárak támogatására fordítja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×