INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Kelly Clarkson volt az amerikai rádióadók idei kedvence

Infostart / InfoRádió
Az Egyesült Államok popzenét sugárzó rádiói Kelly Clarkson dalait játszották a legtöbbször 2005-ben. A Los Angeles-i Radio & Records című szaklap összesítése szerint a 23 éves énekesnő Since U Been Gone című felvétele lett az év slágere, míg a Behind These Hazel Eyes a második helyen végzett a rangsorban.

A Since U Been Gone-t messze a legtöbbször játszották 2005-ben a vizsgált rádiók, míg a Behind These Hazel Eyes kis különbséggel előzte meg Mariah Carey nagy slágerét, a harmadik helyen záró We Belong Togethert.

Kelly Clarkson további két sikerével követelt magának helyet az év legjátszottabb dalainak rangsorában: a Breakaway a 28., a Because Of You a 31. lett. Más előadó legfeljebb két számmal képviselteti magát a legjobb 40 között a százas összesítésben.

A 23 éves énekesnő a tengertúli Megasztárban, az American Idolban tűnt fel: 2002-ben lenyűgözve az országot nyerte meg a sorozat döntőjét. Sikere után egymillió dolláros szerződést kötött az RCA lemezcéggel. Első albumáról, a Thankful címűről két szám (A Moment Like This, Miss Independent) is óriási sláger lett, a tavaly megjelent Breakaway című korongból pedig már több mint ötmillió példány kelt el az Egyesült Államokban.

A címlapról ajánljuk