eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Mariah Carey és a Green Day tarolt a tengerentúli év végi összesítésekben

Mariah Carey nyári slágere, a We Belong Together lett az év dala az tekintélyes amerikai Billboard magazin összesítése szerint (Hot 100). Az albumok rangsorában (Top 200) a rapper 50 Cent végzett az élen The Massacre című korongjával. A fiatal tehetség Kelly Clarkson és a júniusban Budapesten is koncertező Green Day is előkelő pozíciókat foglal el az összesítésekben.

Mariah Carey idei visszatérése minden várakozást felülmúlt. The Emancipation Of Mimi című albuma az év negyedik legsikeresebb korongja lett a New York-i Billboard szaklap összesítésében, az R&B/Hip-Hop albumok között pedig a második helyen zárt 2005-ben.

A nyolc Grammy-díjra jelölt Mariah Carey idei legnagyobb slágere, a We Belong Together 13 héten át vezette a Hot 100 nevű listát, amely az eladási és a rádiós játszási adatokat egyaránt figyelembe veszi. Nem meglepetés ezek után, hogy a Billboard Hot 100 összesített rangsorában ez a felvétel végzett az élen, míg a Shake It Off a 15. lett. A We Belong Together egyébként az R&B/Hip-Hop-számok között a 2005 második legjobbjának bizonyult Mario Let Me Love You című sikere mögött.

Az Egyesült Államokban Mariah Carey két pályatársa tudhat még maga mögött kiemelkedően eredményes évet. A fiatal tehetség Kelly Clarkson albuma, a Breakaway az ötödik lett, míg a címadó dal a Hot 100-on a 27. helyen végzett. A felvétel és az album is 2004-es, így ez még nem is mutatja pontosan az énekesnő tengerentúli népszerűségét. Az album két második száma a legjobb 10 közé került, ez pedig csak Clarksonnak sikerült! A tengerentúli rádiók kedvence, a Since U Been Gone a negyedik, a Behind These Hazel Eyes a 10. lett.

Gwen Stefani sem panaszkodhat: a Hollaback Girl a Hot 100-as lista év végi összesítésében a második, az albumlistán a Love. Angel. Music. Baby. című korong pedig a hatodik lett.

A Green Day tarolt: a Boulevard Of Broken Dreams az év legjobb rockszáma, a Hot AC listán (ez az új zenék iránt fogékony felnőtt korosztály ízlése alapján készül) is az élen végzett, a Hot 100-on hetedik lett, míg az American Idiot című album a harmadik legsikeresebb korong 2005-ben.

{{keretes_cim}}

1. 50 Cent / The Massacre
2. Eminem / Encore
3. Green Day / American Idiot
4. Mariah Carey / The Emancipation Of Mimi
5. Kelly Clarkson / Breakaway
6. Gwen Stefani / Love. Angel. Music. Baby.
7. Destiny's Child / Destiny Fulfilled
8. U2 / How To Dismantle An Atomic Bomb
9. Shania Twain / Greatest Hits
10. Rascal Flatts / Feels Like Today


Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×