eur:
393.84
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Átadták a Magyar Örökség-díjakat

Átadták a Magyar Örökség díszokleveleket és aranyjelvényeket Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián, ahol a tíz esztendeje alapított elismerés jubileumi, 40. díjátadási ünnepségét tartották.

Hámori József, a díjakat odaítélő bírálóbizottság elnöke hangsúlyozta: az elismerés egyik célja, hogy összegezze a tudományokban, a kultúrában, a művészetekben és a sportban meglévő értékeket, amelyekre az ország a jövőjét építheti.

A jubileumi díjátadó gálán Magyar Örökség-díjat kapott Zenthe Ferenc, a nemzet színésze; Fitz Jenő ókortudós, múzeumalapító; Vörösmarthy Dániel szemészprofesszor; Jakó Zsigmond történész-kutató, valamint a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola.

Elismerésben részesült a "fennmaradásért folytatott ezeréves küzdelméért" a moldvai csángó magyarság, valamint posztumusz kitüntetést szavaztak meg Nagy Ferenc somogyi fafaragónak.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×