eur:
394.44
usd:
365.1
bux:
65537.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Válságban a magyar mozik

Majdnem ötödével esett vissza a magyarországi mozik forgalma, így 10 millió alá esett a látogatottság januártól október végéig - írja a Világgazdaság.

A Filmforgalmazók Egyesületének adatai szerint ezzel számottevően visszaestek a mozik bevételei is: 2004 első 10 hónapjában 9,24 milliárd forint folyt be a kasszájukba, idén viszont a 9,67 millió néző csak 7,74 milliárd forint bevételt hozott.

Bálint Péter, a UIP Dunafilm igazgatója a Világgazdaságnak elmondta: a hátralévő időszakban még jelentősen változhat a helyzet, miután olyan produkciók kerültek a mozikba, mint a Harry Potter vagy a King Kong. A szakember véleménye szerint e filmek kapcsán a december legalább olyan erős lehet, mint az elmúlt három hónap együttesen.

A Harry Potter valóban nagy lendülettel kezdett a hazai mozikban, összes nézőszáma már 127,7 ezernél tart, a bevétel pedig túllépte a 122 millió forintot.

Szakértők szerint a mozik és filmforgalmazók helyzete a jövőben sem lesz könnyebb az internetről illegálisan letöltött filmek, a kalózkiadványok, valamint a hipermarketekben dömpingáron kínált DVD-k miatt.

Feldmájer Sándor, a Filmforgalmazók Egyesületének alelnöke úgy véli: ha a filmkínálat nem változik, illetve nem következik be valami forradalmi technológiai változás, akkor további csökkenés várható Magyarországon és az egész világ mozipiacán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium építési beruházás tárgyú közbeszerzési eljárásainak előkészítése során alkalmazandó eljárásrendről szóló rendelet, melynek értelmében az állami építési és kivitelezési beruházások mostantól nem kerülhetnek többe, mint az igazolt nyersanyag és alkatrész beszerzési ára legfeljebb 10%-os profittal növelve, és ez a folyamatban lévő ügyekre is érvényes lesz - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×