eur:
394.67
usd:
372.15
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Telefonkoncertek

A telefonon is hallgatható koncertsorozat a 100 éve feltalált, első elektronikus hangszer, a telharmónium megszületésének állít emléket.

Az 1906-ban bemutatott telharmónium egy "behangolt" dinamósorból álló óriási billentyűs hangszer volt, amelynek hangját közvetlenül a New York-i telefonhálózatra csatlakoztatták, és egy telefonszám felhívásakor belehallgathattak a hangversenyekbe. A telefonos zeneszolgáltatás olyannyira kedvelt szórakozás volt, hogy egészen az 1930-as évekig működött New Yorkban.

Az emlékkoncerten mindkét estén három-három közismert magyar zongorista és billentyűs hangszerjátékos szerepel majd, amely hangversenyeket telefonhívás útján is korlátozott számban élvezhetnek majd a hallgatók.

A koncerteken olyan különleges hangszerek hangjait is hallhatja majd a közönség, mint a Hammond orgona vagy a legendás Moog szintetizátor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Elszabadulhat a bika az arany piacán

Elszabadulhat a bika az arany piacán

A Citigroup elemzői szerint az arany ára a következő 18 hónapban elérheti az unciánkénti 3000 dollárt, az előttünk álló ralit többek között a várható amerikai kamatcsökkentések táplálhatják, miközben a keresletet a központi bankok és kínai fogyasztók felőli aranyétvágy, valamint az aranyfedezetű alapokba történő beáramlás is erősíti - írta meg a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×