eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kitüntették a Led Zeppelin egykori gitárosát

Jimmy Page-nek II. Erzsébet angol királynő az OBE (Order of the British Empire) érdemrendet adományozta. A Led Zeppelin egykori gitárosa - akinek a nevéhez olyan dalok fűződnek, mint a Stairway to Heaven - jótékonysági és nem zenei munkásságáért kapta az egyik legjelentősebb brit polgári elismerést.

A minden idők egyik legjobb gitárosának tartott Jimmy Page a brazil Rio de Janeiro nyomornegyedeiben élő gyerekek megsegítéséért kapta a kitüntetést. A zenész 1994-ben éppen a városban koncertezett, amikor utcai harcok kezdődtek rivális utcai bandák között.

Az utcán élő gyerekek helyzetét látva Jimmy Page – összefogva a brit Task Brazil nevű szervezettel – egy menedékházat hozott létre, amely eddig 300 gyermeknek segített.

„A díj nem a zenémről szól. Soha nem vártam kitüntetést szerény erőfeszítéseimért” – fogalmazott a zenész a SkyNews brit hírportálon.

Jimmy Page az 1960-as években az egyik legjelentősebb angol blueszenekar, a Yardbirds tagja volt, majd megalapította a Led Zeppelint, mellyel aztán legnagyobb sikereit elérte.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×