eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elkészült a pécsi pályázat

A kormány december végéig nyújtja be Brüsszelnek Pécs "Európa Kulturális Fővárosa" pályázatát, mely immár Magyarország pályázataként kerül az unió döntéshozó szervei elé. Az Európai Unió számára készült bővített változatban, az elvárásoknak megfelelően, az európai üzenetekre helyeződik a hangsúly.

„A határtalan város” című pályázat brüsszeli változata a nemzeti fordulóhoz képest két új fejezettel bővült, melyek részletesen foglalkoznak a pécsi projekt irányítási szerkezetével és pénzügyi tervezésével.

A brüsszeli pályamunka emellett igyekszik a tágabb európai dimenziókra is felhívni a figyelmet – így különösen azokra a geopolitikai és kulturális adottságokra, melyek által Pécs érdekes színfoltot jelenthet Európa kulturális térképén – áll a Pécs2010 Pályázati Iroda az InfoRádióhoz eljuttatott közleményében.

A pályázatok végleges jóváhagyása a jövő év folyamán várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×