INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Romlik Hollywood helyzete

Infostart / InfoRádió
A világ filmgyártásának egyik központjában lassulás várható jövőre. Csökken a DVD-eladások száma és a filmgyártást is egyre olcsóbb helyekre viszik.

Miközben a közvélemény még mindig ugyanolyan csillogónak látja a hollywood-i filmipart, mint eddig, egy helyi szervezet romló tendenciát jósol 2006-ra.

A Los Angeles megyei Gazdasági Társaság (LAGT) non-profit szervezet jelentése kiemeli a DVD-eladások csökkenését, hiszen míg tavaly 15,2 milliárd dollár értékben értékesítettek ily módon filmeket, addig idén ez az összeg eddig csupán 10,2 milliárd dollár – írja a BBC brit közszolgálati médium.

Rossz évet zárnak a mozik is – állítja az LAGT, aminek elsősorban a magas jegyárak és a rossz premierek az okai.


Ráadásul a producerek is egyre több film forgatását viszik Hollywoodon kívülre, elsősorban a jobb adózási feltételeket kínáló más amerikai államokba és Kanadába.

A kalózkiadások sem könnyítik meg az iparág helyzetét, az egyre modernebb technológiák megnehezítik az illegális másolatok elleni fellépést.

Az LAGT ugyanakkor jó hírekkel is szolgált a Hollywoodban dolgozó 249 ezer embernek. A szervezet jelentése szerint a sikeres televíziós sorozatok (ilyennek számít a Magyarországon is vetített Született feleségek és a Lost – Eltűntek) jót tesznek a filmiparnak, hiszen – ellentétben a valóságshow-kal – sok írót, színészt és rendezőt foglalkoztatnak.

A címlapról ajánljuk