eur:
400.92
usd:
368.02
bux:
74822.06
2024. október 16. szerda Gál
A drónképen hazájuk lobogóját fogják ukrán katonák a „Kupjanszk körzet” jelentésű kidöntött turistainstallációnál az orosz erőktől nemrégiben visszafoglalt Kupjanszkban, a kelet-ukrajnai Harkiv megyében 2022. szeptember 14-én, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök harkivi látogatásának napján.
Nyitókép: MTI/AP/Kosztyantin Liberov

Kiürítenek két, csaknem elnéptelenedett ukrajnai várost

Az orosz hadi tevékenység nagyon aktív, víz, áram, fűtés végveszélyben. Viszik azt is, aki nem akar menni.

Kiürítik az ukrajnai Kupjanszk városát, minden lakosnak mennie kell - írja a Kyiv Independentre hivatkozva a Portfolio. A parancsot az ukrán hatóságok adták ki.

A terület (Harkiv) kormányzója, Oleh Szinyjehubov szerint az orosz hadsereg "nagyon aktív a környéken", folyamatosan támadják a város kritikus infrastruktúráját, víz, áram és fűtés nélkül márpedig lehetetlen itt maradni.

Kupjanszk sorsán Borova városa is osztozik.

Viszik azokat is, akik nem akarnak menni.

Kupjanszkban 3000 civil maradt a korábbi 26 ezer helyett. Fontos logisztikai és vasúti központ, innen elvileg támadható Donyeck valamennyi nagyvárosa, igaz, korábban ezzel hiába próbálkozott Oroszország.

Címlapról ajánljuk
Nemzeti konzultáció indul, elkészült a gazdaságvédelmi akcióterv - Kormányinfó percről percre

Nemzeti konzultáció indul, elkészült a gazdaságvédelmi akcióterv - Kormányinfó percről percre

A hagyományoktól eltérve szerdán ad számot a kormány hétközi ülésének döntéseiről Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. A Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: nemzeti konzultáció indul, valamint 21 intézkedésből álló gazdaságvédelmi akciótervet is meghirdetett. Orbán Viktor október 23-án a Millenárison beszél majd 11 órakor. A Tisza Párt elnöke is hosszasan téma volt. Cikkünk percről percre frissül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Riadó volt Kijevben, beszáll a háborúba Észak-Korea - Híreink az ukrán frontról szerdán

Riadó volt Kijevben, beszáll a háborúba Észak-Korea - Híreink az ukrán frontról szerdán

Riadó volt az éjjel Kijevben, Oroszország drónokkal szórta meg az ukrán fővárost. Az orosz hadsereg a napokban elfoglalta a donyecki Mihailivkát, az offenzívában résztvevő katonáknak személyesen gratulált az orosz védelmi miniszter. Ukrajna érdeklődik az ötödik generációs török Kaan vadászbombázó iránt. Közben folyamatosan jönnek a hírek arról, hogy Észak-Koreából származó katonák kerültek az ukrán frontvonalakra, Oroszország oldalán. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×