eur:
401.27
usd:
367.82
bux:
74356.24
2024. október 14. hétfő Helén
BOLOGNA, ITALY - MARCH 25: Cardinal Matteo Maria Zuppi President of CEI (Italian Episcopal Council) attends the Plan B book presentation at Exchange Hall Library on March 25, 2024 in Bologna, Italy. (Photo by Roberto Serra - Iguana Press/Getty Images)
Nyitókép: Roberto Serra - Iguana Press/Getty Images

Békekövet érkezik Moszkvába

Matteo Zuppi bíboros, Ferenc pápa békekövete Moszkvába utazott újabb misszióra - közölte az Ansa olasz hírügynökség vatikáni forrásokra hivatkozva.

Zuppi bíboros a következő órákban érkezik meg az orosz fővárosba. Az Ansa információ szerint látogatása humanitárius kérdéseket érint.

Ferenc pápa pénteken fogadta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a Vatikánban. A témák között szerepelt az Oroszországba vitt ukrán civilek, felnőttek és gyermekek sorsa. A szentszék több mint egy éve közvetít a fogolycserékben, valamint az ukrajnai gyermekek hazatérésében is segítséget igyekszik nyújtani.

Matteo Zuppi bolognai érseket, az olasz püspöki kar (Cei) elnökét a katolikus egyházfő 2023 májusában nevezte ki közvetítőnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Több száz millió Windows felhasználó kerülhet bajba hamarosan

Több száz millió Windows felhasználó kerülhet bajba hamarosan

Mindössze egy év van hátra a Windows 10 szoftvertámogatásának megszűnéséig, ami azt jelenti, hogy 2025 október 14-étől kezdve a Microsoft nem ad már ki több frissítést a kilenc éves operációs rendszerre. Jelenleg még mindig 900 millió felhasználó számítógépén fut Windows 10, a legújabb 11-es rendszer helyett, így ha a Microsoft nem változtat az új operációs rendszer hardverkövetelményein, jövőre akár felhasználók százmilliói maradhatnak frissítések nélkül - számolt be a Forbes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×