eur:
400.83
usd:
367.89
bux:
74428.1
2024. október 14. hétfő Helén
Nyitókép: Forrás: Pixabay

Börtönbe kerül a kerékpáros Davide Rebellin gázolója

Négy év börtönbüntetést kapott az a német kamionsofőr, aki 2022 novemberében halálra gázolta Davide Rebellint, az olaszok visszavonult országúti kerékpárosát.

A 64 esztendős férfira az észak-olaszországi Vicenza város bírósága szabta ki a szabadságvesztést halálos közúti baleset okozásáért és segítségnyújtás elmulasztásáért.

Az 51 éves Rebellint 2022. november 30-án ütötte el egy kamion Montebello Vicentino közelében, és a baleset következtében azonnal életét vesztette. A gépjármű vezetője segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A sofőrt európai elfogatóparancs alapján tartoztatták le hazájában, és adták ki Olaszországnak.

Rebellin a 2008-as, pekingi olimpián ezüstérmet szerzett a mezőnyversenyben, ám később eritropoetin (EPO) használata miatt fennakadt a doppingvizsgálaton, így megfosztották ötkarikás medáljától.

Az olasz bringást korosztálya egyik legjobb egynapos versenyzőjének tartották, a Vallon Nyíl nevű versenyt háromszor nyerte meg, emellett győzött a Liege–Bastogne–Liege-en, a Züri–Metzgetén, a San Sebastián-i egynaposon, valamint az Amstel Gold Race-en is.

A körversenyek közül 2001-ben a Tirrén-Adrián, hét évvel később pedig a Páris-Nizzán diadalmaskodott, a háromhetes viadalokon 1996-ban szerepelt a legjobban: a Giro d'Italián hatodikként, a Vuelta a Espanán hetedikként végzett összetettben.

Címlapról ajánljuk
Élő: Bosznia-Hercegovina–Magyarország

Élő: Bosznia-Hercegovina–Magyarország

Bosznia-Hercegovina ellen játszik a magyar labdarúgó-válogatott Zenicában, a Nemzetek Ligája 4. fordulójában. A két csapat gól nélküli döntetlenre végzett egymással szeptemberben, a Puskás Arénában. A mérkőzés előtt a magyar csapatnak két, a bosnyákoknak egy pontja van a csoportban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×