eur:
393.4
usd:
356.39
bux:
72706.55
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Nyitókép: Pixabay

Gyerekeket ölt a farkasfalka Indiában

A vadállatok csak végső esetben támadnak emberre

Több mint 150 rendőr indult levadászni Indiában egy farkasfalkát, amely a hatósági értesülések szerint megölt kilenc embert, akik közül nyolcan gyerekek voltak - közölte hétfőn Jogi Aditjanath, az északi Uttar Prades állam kormányfője.

"Fogjátok el a farkasokat bármi áron!" - hangoztatta a politikus. Renu Szing, az erdészeti hatóság szóvivője szerint a fegyveres erők tagjain kívül több tucat erdész indult a vadállatok felkutatására, amihez drónok segítségét is igénybe veszik. Négy farkast már sikerült befogni.

A halálos farkastámadások az utóbbi két hónap folyamán történtek. Legutóbb vasárnap támadt farkas egy hatéves gyermekre, akit az anyjának az utolsó pillanatban sikerült megmentenie.

Uttar Pradesben a vadállatok támadásaitól tartó lakók éjszakai őrjáratokat szerveznek, valamint őrkutyákkal és tűzijátékkal próbálják elrettenteni a farkasokat. Egyes falvakban elefántürüléket is égetnek, illetve csapdákat helyeznek ki gyerekek vizeletével.

Szakértők szerint a vadállatok csak végső esetben támadnak emberre vagy háziállatokra, ha nincs mit enniük. A vadőrök szerint a farkasok vadászterületei a régiót sújtó áradások miatt víz alá kerültek, emiatt kényszerültek a sűrűbben lakott térségekbe.

India mintegy 3000 példányt számláló farkasállományának nagy része a Nepállal határos Bahraih sűrű erdőségeiben él. Életterük zsugorodása és a zsákmányállatok hiánya miatt számuk fogyatkozóban van, s az emberekkel való konfliktusok is egyre gyakoribbak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Rövidesen jöhet az osztalék a Glosternél!

Rövidesen jöhet az osztalék a Glosternél!

Az előző év azonos időszakához képest 35-45%-kal magasabb, 5,8-6,6 milliárd forint körüli árbevételt és 490-610 millió forint közötti féléves EBITDA-t vár a Gloster menedzsmentje a szeptemberben publikálandó 2024. első féléves jelentésben - közölte a BÉT oldalán a társaság. A javuló féléves gazdálkodási adatok, illetve az év végéig előre látható projektek stabil pénzügyi alapot biztosítanak a 2024-es év eredményes zárásához, valamint várhatóan fedezetet nyújthatnak a 2026-ra tervezett első osztalékfizetéshez is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×