eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 17. szombat Jácint
A palesztinokat támogató jemeni síita húszi felkelők gépfegyvereiket a magasba tartva Izrael és az Egyesült Államok ellen tüntetnek Szanaában 2024. július 5-én. A húszik a Hamász palesztin szélsőséges szervezet és Izrael között a Gázai övezetben zajló konfliktus kiújulása óta számos drón- és rakétatámadást hajtottak végre a Vörös-tengeren és az Ádeni-öbölben közlekedő kereskedelmi hajók, valamint brit és amerikai hadihajók ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Jajha Arhab

"Rendrakásba" kezdtek az amerikaiak a Vörös-tengeren

Az amerikai hadsereg megsemmisítette a húszi lázadókat tömörítő al-Allah iszlamista mozgalom egy pilóta nélküli vízfelszíni járművét.

A közel-keleti térségért felelős amerikai parancsokság, a CENTCOM X-oldalára pénteken fölkerült közlemény szerint az elmúlt 24 órában a CENTCOM erői sikeresen megsemmisítettek egy húszi pilóta nélküli vízfelszíni járművet a Vörös-tengeren. Részleteket nem közölt az amerikai parancsnokság.

A Jemen nagy területeit, köztük a fővárost, Szanaát is ellenőrző húszik november óta hajtanak végre támadásokat olyan hajók ellen, amelyekről úgy vélik, hogy Izraelhez kötődnek. A húszi támadásokra válaszul az Izraelt támogató Egyesült Államok decemberben többnemzetiségű tengeri védelmi erőt állított fel, és csapásokat hajtott végre a húszik ellen Jemenben, többször az Egyesült Királyság segítségével. A húszik azóta kiterjesztették támadásaikat az Egyesült Államokhoz és az Egyesült Királysághoz kapcsolódó hajókra is.

Címlapról ajánljuk
Elindult az államalapításhoz kapcsolódó ünnepségsorozat
helyszínek, programok

Elindult az államalapításhoz kapcsolódó ünnepségsorozat

Változatos és izgalmas programokkal várják a látogatókat a Szent István-napi rendezvénysorozat szervezői a nemzet fővárosában: a szombaton kezdődő négynapos, ingyenes fesztiválon a zenei, gasztronómiai és kulturális események célközönsége mellett a családi, illetve gyerekprogramok iránt érdeklődők is megtalálják a számukra legkedvesebb időtöltést.

A jelszó: maradjon víz, amennyi kell Magyarországnak

A vízügyek területén a kárelhárításról és megelőzésről áthelyeződik a hangsúly a vízkészletekkel való gazdálkodásra - hangsúlyozta az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért és vízgazdálkodásért felelős államtitkára a Fejér vármegyei Adonyban. A térségben 13 milliárd forintból hét Duna-parti települést érintő beruházás indul, amely elsősorban a költséghatékonyságban és a vízminőségben hoz majd komoly változást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Megjárta a poklot, azóta megállíthatatlanul szárnyal Európa egyik legerősebb országának autópiaca

Megjárta a poklot, azóta megállíthatatlanul szárnyal Európa egyik legerősebb országának autópiaca

Az Egyesült Királyság autópiaca megállíthatatlan az elmúlt időszakban: a legfrissebb júliusi statisztikák szerint ismét több új autót értékesítettek, mint egy évvel korábban, amely egyben azt is jelentette, hogy már zsinórban huszonnegyedik hónapja tart a bővülés. A szakértők ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy bár a lendület tartósan kitart, a koronavírus-járvány előtti szintektől még messze elmaradnak az új autó eladások. Ráadásul a teljes évre vonatkozó értékesítési előrejelzéseket is mérsékelni kellett, várhatóan kevesebb, mint 2 millió új autó talál majd gazdára a szigetországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×