eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 17. szombat Jácint
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei mintát vesznek egy Ukrajna felől érkezett tranzitkamion kukoricaszállítmányából a záhonyi közúti határátkelőhelyen 2023. április 17-én késő este. Minden, Ukrajnából Magyarországra közúton és vasúton érkező gabonaszállítmány útját ellenőrzik és csak a tranzitforgalmú járműveket engedik át az országon - mondta a helyszínen Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. Nagy István agrárminiszter április 15-én jelentette be, hogy Lengyelországhoz hasonlóan, átmeneti jelleggel megtiltja az Ukrajnából származó vagy onnan érkező gabona és olajosmagvak, valamint több más mezőgazdasági termék Magyarországra történő importálását.
Nyitókép: A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei mintát vesznek egy Ukrajna felől érkezett tranzitkamion kukoricaszállítmányából a záhonyi közúti határátkelőhelyen 2023. április 17-én késő este. MTI/Czeglédi Zsolt Czeglédi Zsolt

Húszezren jöttek ide egyetlen nap alatt az ukrajnai háború elől menekülve

Nem szűnik az elvándorlás a háború által sújtott keleti szomszédunkból.

Az ukrán-magyar határszakaszon 8112-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 12 006-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 60 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Kós Hubert az Arénában: tanultam Léon Marchand-tól és a Phelps-trükkökből is

Kós Hubert az Arénában: tanultam Léon Marchand-tól és a Phelps-trükkökből is

A párizsi napokról, az olimpiai riválisokról, Chad le Clos tanácsáról, a Léon Marchand-nal és Milák Kristóffal való kapcsolatáról is beszélt Kós Hubert olimpiai bajnok úszó az InfoRádió Aréna című műsorában. Megvilágította, miért jó Bob Bowmannél úszni, illetve azt is, mi az amerikai módszer és az egyetemi versenyrendszer lényege.

Rusvai Miklós: átveheti a fekete pestis helyét a majomhimlő, elsősorban gyerekek az áldozatok

Példátlan mértékben növekszik a majomhimlős megbetegedések száma Afrikában, az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett ki. Rusvai Miklós víruskutató szerint elkerülhetetlen, hogy az afrikai terjedés után Európában is nagyobb számban jelenjen meg a fertőzés. Egy oltás megszűnése mellett a rágcsálók is fontos szerepet játszanak a vírus fennmaradásában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×