eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pexels.com

Feketemágiával vádolnak egy államtitkárt a Maldív-szigeteken

A Maldív-szigeteki rendőrség csütörtökön közölte: őrizetbe vették a környezetvédelmi államtitkárt, akit a helyi média szerint azzal vádolnak, hogy feketemágiát alkalmazott Mohamed Muizzu elnök ellen.

Fatimat Samnaz Ali Szalimot, az indiai-óceáni szigetország környezetvédelmi, éghajlatváltozási és energiaügyi államtitkárát vasárnap állították elő két másik emberrel együtt a fővárosban, Maléban – közölte a rendőrség.

Az államtitkárt a nyomozás idejére előzetes letartóztatásba helyezték.

A Sun című helyi lap szerint Samnaz asszony feketemágiát űzött, amelynek célpontja Muizzu elnök volt.

A rendőrség az értesülést nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A szigetországban, ahol az iszlám államvallás, kétféle törvénykezés van életben. A büntetőtörvénykönyv nem üldözi a boszorkányságot, de ez a cselekmény a saría (iszlám törvénykezés) szerint hathónapi elzárással büntethető.

A szigetország lakói gyakran fordulnak a hagyományos szertartásokhoz abban a meggyőződésben, hogy a segítségükkel előnyre sikerült szert tenniük, illetve rontást hozhatnak az ellenségeikre.

Tavaly Manaduban egy 62 éves nőt három szomszédja halálra késelt, miután feketemágiával vádolták meg. 2012-ben a rendőrség megtorlóintézkedéseket hozott egy ellenzéki tömeggyűlés résztvevői ellen, melynek szervezetőit azzal vádolták meg, hogy kakassal akartak rontást hozni az irodáikban házkutatást végző rendőrökre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Döntő fordulat készülődik az EU egyetlen atomhatalmában – Teljes hátraarc jöhet Ukrajna katonai támogatásában?

Döntő fordulat készülődik az EU egyetlen atomhatalmában – Teljes hátraarc jöhet Ukrajna katonai támogatásában?

Június 30-án és július 7-én rendkívüli nemzetgyűlési választásokat tartanak Franciaországban. A voksolás hatalmas kudarc lehet Emmnauel Macron francia elnöknek és pártjának, miközben legfőbb ellenfele, a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés előretör, és akár az abszolút többséget, ezzel a kormányrudat is megszerezheti. Mi a tétje a választásoknak Franciaország, Európa és az ukrajnai háború szempontjából? Kérdések és válaszok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×