eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Nyitókép: Pixabay

Ezúttal egy bírónő esett ki az ablakon Moszkvában

Natalija Larina az orosz vezetés ellenségeinek megbüntetéséről és az FSZB pártfogásáról vált híressé. A hatóságok nem tartják kizártnak, hogy átverés áldozataként követhetett el öngyilkosságot.

A nyomozók a többi között azt a felvetést is ellenőrzik, hogy a nő nagy összeget veszített „telefonos csalók” jóvoltából. Nem sokkal halála előtt rendőrségi feljelentést tett azok után, hogy ismeretlenek meggyőzték: menekítse át banki betétjét egy másik számlára, mert a sajátját olyan emberek veszélyeztetik, akik megtakarítását az ukrán fegyveres erők támogatására próbálják majd átutalni - írja a Daily Mail híradása nyomán az Index.

Larina bedőlt a minden alapot nélkülöző átverésnek, és egymillió rubelt, valamivel több mint négymillió forintot utalt át egy anonim számlára. Bottal üthette a pénz nyomát. Nem ő a csalás egyetlen áldozata. Az elmúlt hónapokban sok oroszt tettek lóvá hasonló figyelmeztetéssel.

A bírónőt nagyon felzaklatta, hogy átverték, ezért egy búcsúüzenet után véget vetett az életének

- írják. Azonban sem az öngyilkosságot, sem az odáig vezető utat hivatalosan egyelőre nem erősítették meg.

Natalija Larina több mint tizenöt évig volt bíró, halála hónapokkal azután történt, hogy váratlanul felmondott a Taganszkij bíróságon, ahol nagy horderejű ügyek kötődtek a nevéhez. Az ő utasítására helyezték 2015-ben előzetes letartóztatásba Pjotr Pavlenszkij művészt, aki politikai tiltakozása jeleként felgyújtotta az FSZB Lubjanka téri épületének bejárati ajtaját. Korábban a keményvonalas bolsevikok ellen hozott szigorú ítéleteket. A közlekedési minisztérium tisztviselőjét, Vladimir Makarovot lánya szexuális zaklatása ügyében ítélte el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×