eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. december 19-én közzétett, videófelvételről készült képen az ország csendes-óceáni flottájába tartozó Varjag rakétacirkáló elhagyja a délkelet-oroszországi Vlagyivosztok kikötőjét, hogy részt vegyen a Navy Interaction 2022 fedőnevű orosz-kínai haditengerészeti gyakorlaton. A manőverekre december 21. és 27. között kerül sor a Kelet-kínai-tengeren, ahol a tervek szerint rakétákat és tüzérségi lövedékeket vetnek be légi célpontok ellen, tüzérségi lövedékekkel lőnek tengeri célpontokat, és közös tengeralattjáró-elhárító akciókat szimulálnak fegyverek bevetésével.
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Körbejárják az óceánt az orosz hadihajók

Egyiptom, Kuba és Venezuela is bekerül a hajónaplóba.

Orosz haditengerészeti hajók tesznek látogatást az egyiptomi Alexandria kikötőben.

A tárca szerint az egyiptomi kikötőbe a Varjag rakétahordozó cirkáló és a Marsall Saposnyikov fregatt futott be. A tájékoztatás szerint a Varjag fedélzetén szerdán, Oroszország napja alkalmából fogadást adnak az egyiptomi haditengerészet parancsnokságának képviselőinek részvételével.

Korábbi bejelentés szerint egy négy hadihajóból - az Admiral Gorskov fregattból, a Kazany atomtengeralattjáróból, a Pasin tartályhajóból és a Nyikolaj Csiker mentőhajóból - álló orosz kötelék szerdán Havanna kikötőjébe fog befutni, hatnapos látogatásra. A hajóraj a későbbiekben Venezuelát is felkeresi majd.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×